13. hely a Senior I. Latin világbajnokságon

Spanyolországban, Salou-ban rendezték meg a Senior I. Latin világbajnokságot, amelyen a magyar bajnok Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia, valamint a bajnoki ezüstérmes Papp Krisztián Gusztáv és Németh Violetta képviselte a magyar színeket.

senior I. latin világbajnokság

A világbajnokság 45 fős mezőnyében Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia a redance-ből bejutott az elődöntőbe, és mindössze két X kellett volna ahhoz, hogy ott legyenek a középdöntőben is. A 13. helyet szerezték meg több olyan párost megelőzve, akik nem táncoltak a redance-ben. Papp Krisztián Gusztáv és Németh Violetta az első kör után a redance-ben folytathatta a versenyt, de nem jutottak be az elődöntőbe, a a 27-29. helyen végeztek holtversenyben egy horvát és egy japán párossal.

A világbajnoki címet a spanyol Ruben Viciana Lopez és Eva Moya szerezte meg a belga Michael Horstmann és Denise Heller, valamint a másik spanyol Eduardo Cervera Martinez és Piedra Escrita Medina Mateos előtt.

Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia a világbajnokság másnapján elindult a Senior I. Latin Openen, ahol a 32 fős mezőnyben döntőbe jutottak és a 6. helyen végeztek.

Senior I. Latin világbajnokság (45 induló):
1. Ruben Viciana Lopez, Eva Moya (Spanyolország)
2. Michael Horstmann, Denise Heller (Belgium)
3. Eduardo Cervera Martinez, Piedra Escrita Medina Mateos (Spanyolország)
4. Paolo Croce, Vita Kanaeva (Olaszország)
5. Pedro Fernandes, Susana Queiros (Portugália)
6. Gabriele Miglio, Arianna Rossi (Olaszország)
...
13. Szánthó Péter, Juhász-Szánthó Szilvia (Magyarország)
27-29. Papp Krisztián Gusztáv, Németh Violetta (Magyarország)

(Forrás: WDSF)