5. hely a Latin Európa-bajnokságon

Franciaországban, Párizsban rendezték meg a Latin táncok Európa-bajnokságát, amelyen a magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina, valamint a magyar bajnoki ezüstérmes Miha Zerjav és Karcagi Laura képviselte Magyarországot. 

A Latin táncok Európa-bajnokságán a 61 fős mezőnyben az első kontinensviadalán induló Miha Zerjav és Karcagi Laura bejutott az elődöntőbe és ott a 23. helyen végeztek. Andrea Silvestri és Váradi Martina pályafutása során harmadik alkalommal jutott be az Európa-bajnokság legjobb hat párosa közé.

A döntőben Andrea Silvestri és Váradi Martina a cha-cha-chában az 5., a sambában holtversenyben a 4., a rumbában, a paso doble-ban és a jive-ban ismét az 5. legmagasabb pontszámot kapta, így összesítésben - akárcsak tavaly Debrecenben - az 5. helyet szerezték meg. Az orosz Armen Tsaturyan és Svetlana Gudyno megvédte az Európa-bajnoki címét Párizsban, mögöttük ismét a német színekben versenyző Marius-Andrei Balan és Khrystyna Moshenska lett az ezüstérmes, megelőzve a szintén német színeket képviselő Timur Imametdinov, Nina Bezzubova párost.

Latin táncok Európa-bajnoksága (61 induló):
1. Armen Tsaturyan, Svetlana Gudyno (Oroszország) 194.12
2. Marius-Andrei Balan, Khrystyna Moshenska (Németország) 192.71
3. Timur Imametdinov, Nina Bezzubova (Németország) 188.88
4. Charles-Guillaume Schmitt, Elena Salikhova (Franciaország) 185.87
5. Andrea Silvesti, Váradi Martina (Magyarország) 184.08
6. Edgar Marcos Borjas, Alina Nowak (Lengyelország) 178.79
...
23. Miha Zerjav, Karcagi Laura (Magyarország) 

Andrea és Tina, Samba, 2. kör:

(Forrás: WDSF)