6. hely a Latin táncok világbajnokságán

Csehországban, Ostravában rendezték meg a Latin táncok világbajnokságát, amelyen a magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina, valamint a magyar bajnoki ezüstérmes Hidi Balázs és Kis Violetta képviselte Magyarországot.

A Latin világbajnokság 88 fős mezőnyében a tízszeres magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina - pályafutása során először - bejutott a döntőbe és a 6. helyet szerezték meg. Négy évvel ezelőtt ugyanitt Ostravában egy WDC-s kitérő után visszatérve a WDSF-hez a 19. helyen zártak, azóta pedig szépen haladnak előre és a debreceni Európa-bajnoki ötödik helyük után most a világbajnokságon is elérték az eddigi legjobb eredményüket. Hidi Balázs és Kis Violetta az első közös világbajnokságán az előselejtezőből egyenes ágon továbbjutva a legjobb 48 között búcsúzott, - közel voltak az elődöntőhöz - ők a 30. helyen végzeztek.

A világbajnoki címet az orosz Armen Tsaturyan és Svetlana Gudyno szerezte meg a német színekben versenyző Marius-Andrei Balan és Khrystyna Moshenska, valamint Timur Imametdinov és Nina Bezzubova előtt.

Latin táncok világbajnoksága (88 induló):
1. Armen Tsaturyan, Svetlana Gudyno (Oroszország)
2. Marius-Andrei Balan, Khrystyna Moshenska (Németország)
3. Timur Imametdinov, Nina Bezzubova (Németország)
4. Andrey Gusev, Vera Bondareva (Oroszország)
5. Charles-Guillaume Schmitt, Elena Salikhova (Franciaország)
6. Andrea Silvestri, Váradi Martina (Magyarország)
...
30. Hidi Balázs, Kis Violetta (Magyarország)

(A fotó még Debrecenben készült.)

(Forrás: WDSF)