A gálán díjazták a tavalyi év legjobbjait

A Táncsport Magyar Bajnokság első versenynapja után rendezték meg az I. MTáSZ Díjkiosztó Gálát, amelyen a 2012-es év legjobbjait díjazták a versenytánc és az akrobatikus rock&roll szakágban. 

A gálán látványos akrobatikus rock&roll bemutatókat, latin kűrt és latin formációkat láthatott a közönség. A fiatal és aktív táncosok mellett egy igazán különleges produkcióban is gyönyörködhettek a nézők: parkettre lépett a Botafogó Táncegyüttes 20 évvel ezelőtti latin világbajnoki 6. helyezett formációs együttese. Előadták a Queen zenéjére koreografált kűrt és mintha el sem telt volna két évtized azóta, úgy mozogtak a parketten! Pedig a 16 táncos átlagéletkora már több mint 40, és összesen 25 gyermekük van, és már legalább nyolc éve nem táncol aktívan senki sem közülük. Hatalmas tapsot kaptak, és ki tudja talán láthatjuk még őket ebben a felállásban máskor is.

botafogo

Az este közönségtánccal ért véget, ez itthon még kissé szokatlan befejezése az estének, de néhányan azért így is táncra perdültek. Remélhetőleg ezzel elindult egy új hagyomány és hamarosan több versenyen is visszaköszön ez a kedves gesztus a nézők felé.

A 2012. év díjazottjai

Versenytánc
Az év versenyzőpárosa: László Csaba és Páli Viktória (Szilver TSE, Szentes)
Az év edzője/edzőpárosa: Juhász Ágnes és Tóth Szilárd (Stúdió 2000 TSE, Kiskunhalas)
Az év formációja: Ködmön TSE, Miskolc
Az év versenye: WDSF Junior II Világbajnokság és Kistelek Open 2012 (Pro-Art TS, Kistelek)
Az év sportvezetője: Szatmári-Nagy Szilvia (Szilver TSE, Szentes)

Akrobatikus rock'n'roll
Az év versenyzőpárosa: Király Ádám és Novák Dorottya (Rock and Magic SE, Budapest)
Az év edzője/edzőpárosa: Lengyel Veronika (Rock and Magic SE, Budapest)
Az év formációja: Szupergirls (Rock and Magic SE, Budapest)
Az év versenye: II. QX-Impex Akrobatikus Rock'n'roll Magyar Bajnokság (Fordan SE, Pécs)
Az év sportvezetője: Tormásiné Neuwirth Anikó (Musztáng SE, Budapest)

Életmű-díj 2013: Koltai Ottó és Szererba Imre

Még a bajnokság körei közben adták át a Bajnoki sorozat kupáit a legjobb versenytáncosoknak, egyesületeknek a hazai versenyeken elért eredményeik alapján. A standard kupát a Szepesi József, Farkas Bettina, a latin kupát a Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes, a tíztánc kupát a Hegyes Bertalan, Kis Violetta kettős nyerte el.

Az év edzői a latin kupa győztes párossal (balról jobbra): Tóth Szilárd, Szalai Ágnes, Juhász Ágnes, Nagymihály Balázs

Az egyesületek között a szentesi Szilver TSE végzett az első helyen megelőzve a kisteleki Pro-Art Táncstúdiót, a szegedi Forma TSE-t, a budapesti Dancestation TSE-t, a debreceni Valcer Táncstúdiót és a pécsi Adria-Szigó TSE-t.

(Forrás: MTáSZ)