A magyar bajnok nyerte a ranglistát Budapesten

Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes állhatott fel a dobogó tetejére a Világtáncfesztiválon megrendezett Felnőtt-Ifjúsági Latin ranglistaversenyen.

Az esős, hűvös, szürke időjárás szerencsére nem szegte kedvét a táncbarátoknak és elég szép számmal látogattak ki a Budapesten megrendezett ranglistaversenyre. A kinti körülményeket szerencsére hamar feledni lehetett a verseny helyszínéül szolgáló Sportház Szabadidő- és sportcentrumban, a párosokat megvilágított parkett és elegáns környezet várta és a nézők is elég lelkesen bíztatták kedvenceiket. A nézők között volt például a profi magyar bajnok Markó Róbert és Mara Gattanella, az ötszörös latin magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina, de több, jelenleg vagy éppen a közelmúltban még aktív táncos is megfordult a lelátón és a parkett mellett.

A latin ranglistára benevezett 36 duó közül 33 lépett parkettre ezen a délutánon, míg a junioroknál mind a 14 benevezett kettős elindult. A latin ranglistán a 33 fős mezőnyből az első kör után 21-en folytathatták a táncot az elődöntőben, majd 12-en jutottak a középdöntőbe, míg a döntőben - a szokásoknak megfelelően - 6 páros táncolt. A magyar bajnokság érmesei, Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes, Zilahi Szabolcs és Mikes Anna, valamint Süttő Roland és Tombácz Anikó mellett a májusi veszprémi ranglistaverseny bronzérmese a még ifi korú Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna, a veszprémi 4. helyezett, az utóbbi időben szép eredményeket elérő Mészáros Mihály és Szatmári Dorottya, valamint a Veszprémben 5. helyezett Filotás Márk és Barkóczi Zsófia táncolhatott a fináléban. A színvonalas versenyen a Nagymihály, Szalai páros volt a legjobb a pontozók szerint, az ezüstérem a Süttő, Tombácz, míg a bronzérem a Zilahi, Mikes kettősé lett. A Filotás, Barkóczi duó a 4., a Hidi, Szőke páros az 5., a Mészáros, Szatmári kettős a 6. helyen végzett.

Szalai Ági és Nagymihály Balázs az eredményhirdetés után elmondta, nagyon örülnek az újabb sikernek, jól ment nekik a tánc és az utóbbi időben tanult új dolgokból nagyon sok mindent sikerült megmutatniuk a parketten. Sokat óráztak a nyáron, változtattak sok dolgon, többek között a technikán is, és most kezd igazán összeállni a táncuk. Ez volt az évadnyitó verseny számukra - az augusztusi German Open az inkább évzáró verseny volt, amelyen a felkészülés közben indultak el -, sok-sok munka vár rájuk a következő hetekben, van pontos edzéstervük, a cél pedig a Latin Világkupa, majd a Latin világbajnokság. 

Süttő Roland és Tombácz Anikó is nagyon örült az ezüstéremnek és természetesen nincs megállás, dolgoznak tovább, hogy a következő versenyeken is jól teljesítsenek.

A Junior Standard ranglistaversenyen 14 páros indult el, közülük a magyar bajnok Rónyai Zoltán, Farkas Boglárka kettőst látták a legjobbnak a pontozók ezen a napon. A dobogó második fokára Kulják Krisztián és Bálint Nikoletta állhatott fel, míg Nagy Márk és Vörös Liza a bronzérmet vihette haza erről a versenyről.

Felnőtt-Ifjúsági Latin ranglista (33 induló):
1. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes
2. Süttő Roland, Tombácz Anikó
3. Zilahy Szabolcs György, Mikes Anna
4. Filotás Márk, Barkóczi Zsófia
5. Hidi Balázs, Szőke Zsuzsanna
6. Mészáros Mihály, Szatmári Dorottya

Junior Standard ranglista (14):
1. Rónyai Zoltán, Farkas Boglárka
2. Kulják Krisztián, Bálint Nikoletta
3. Nagy Márk, Vörös Liza
4. Mészáros Bence Levente, Balanescu Liliána
5. Rischák Balázs, Dajka Csenge
6. Szalai Dénes Ferenc, Balla Petra