A Silvestri, Váradi páros nyerte a Hajdú Kupát

A Hajdúböszörményben megrendezett Hajdú Kupa táncversenyen a Felnőtt-Ifjúsági Latin ranglistát a nyolcszoros latin magyar bajnok Andrea Silvestri, Váradi Martina kettős nyerte meg, a Junior Tíztánc ranglistán az Urbán István, Urbán Lilla páros állhatott a dobogó tetejére.

A hajdúk fővárosában ismét remek volt a hangulat, az idén a sakk, a fekete-fehér színek szolgáltatták a hátteret a remek táncversenyhez. A Latin ranglistára 26 pár nevezett, de ketten visszaléptek, így a selejtező és a redance elmaradt, rögtön a középdöntőbe jutás volt a tét az első körben, az elődöntőben. A mezőnyben ott volt a világbajnoki 8. helyezett Andrea Silvestri és Váradi Martina is, akik természetesen a legnagyobb tapsot kapták a közönségtől. Nem meglepetés, hogy a verseny végén ők állhattak a dobogó tetejére a Hegyes Bertalan, Kis Violetta és a Zilahi Szabolcs, Czina Boglárka duó előtt. A Silvestri, Váradi páros a ranglista győzelemért járó kupa mellé még egyet hazavihetett, ugyanis ők kapták meg a város különdíját is.

A Junior Tíztánc ranglistán csak döntőt rendeztek, mivel mindössze hat páros nevezett. Az eredményhirdetésnél a Junior I. korosztály bajnoka örülhetett: Urbán István és Urbán Lilla lett az első megelőzve a Rischák Balázs, Gálfi Petra és a Kohon Patrik, Kiss Luca kettőst.

Felnőtt-Ifjúsági Latin ranglista (24 induló):
1. Andrea Silvestri, Váradi Martina
2. Hegyes Bertalan, Kis Violetta
3. Zilahi Szabolcs, Czina Boglárka
4. Király Márk, Lissák Laura
5. Csorba Máté, Haddad Sabrina
6. Budai Attila, Barna Lilla

Junior Tíztánc ranglista (6):
1. Urbán István, Urbán Lilla
2. Rischák Balázs, Gálfi Petra
3. Kohon Patrik, Kiss Luca
4. Krizsán Dominik, Nagy Réka Anna
5. Papp Ádám István, Gál Dalma
6. Sinkó Péter, Busa Dóra