A válogatott keret edzésén jártunk

2014. szeptember 19-én tartotta meg a versenytánc válogatott keret ide utolsó edzését Budapesten a Magyar Táncsport Szakszövetség Az edzés nyitott volt, azaz bármely versenykönyvvel rendelkező táncos részt vehetett rajta térítési díj ellenében. Sokan éltek is a lehetőséggel, így az Arena Event Hall nagyterme szinte megtelt.

Az utánpótlás korosztály napja sportpszichológiával kezdődött, majd Sándor Judit tartott standard közös órát az ifjú táncosoknak. Az ifjúsági, felnőtt és senior táncosok a délelőtti órákat Holger Nitschével töltötték, a téma a paso doble volt.

Az ebédszünet után Juhász Ágnes és Tóth Szilárd foglalkozott a "kicsikkel" a latin közös órán, míg az "idősebbeknek" Sándor Judit tartott standard közös órát. Mindkét edző igyekezett olyan alap dolgokra fókuszálni az óráján, ami a kezdőknek éppúgy fontos mint a profiknak. Nem könnyű különböző klubokból és edzők kezei alól érkező táncosoknak olyan órát tartani, ami mindenkinek hasznos, de a két szakember ismét jól megoldotta ezt a feladatot.

A nyitott közös órák után latin majd standard összevont zárt edzés következett, ezeken már csak a válogatott kerettagok vehettek részt, valamint az edzők, pontozók. Az egy-egy órás edzésen Juhász Ágnes és Sándor Judit is alaposan megdolgoztatta a táncosokat. A latin edzésen egyedül is el kellett táncolni a koreográfiákat a lányoknak és a fiúknak. A legkisebbeket az ifik és a felnőttek tapssal is segítették, biztatták. A standard edzésen amíg a párok fele táncolt, addig a párosok másik felének különböző erősítő gyakorlatokat kellett végezni a parkett szélén.

Miközben a standard válogatott még edzett, egy szomszédos teremben megkezdődött a képzés a pontozóknak dr. Kisteleki Károly előadásával. A jól ismert pontozók mellett - akik szép számmal jelentek meg ezen a péntek délutánon - több olyan táncos is részt vett a képzésen, aki még aktív vagy nemrégen fejezte be a versenyzést, de a jövőben pontozóként is szeretne tevékenykedni. A sportpszichológiai előadás után Holger Nitsche a ritmikáról, a zene és a ritmus kapcsolatáról tartott kétszer másfél órás előadást, amelyen a pontozókat, edzőket is megmozgatta egy kicsit. A német szakember angol nyelvű előadását Lajtai Beatrix tolmácsolta. És meg kell említeni két párost is Turcsány Gergelyt és Bendó Csillát, valamint Tóth Bencét és Karcagi Laurát, akik a Holger Nitsche által elmondottakat szemléltették a teremben.

Holger Nitsche magánórákat is adott a válogatott edzést megelőző két napon, amelynek helyszíne a Táncosok klubja volt a Duna Plázában.

A válogatott keret edzésen és a pontozói képzésen készült képek megtekinthetők ide kattintva.