A Zilahi, Mikes páros nyerte a latin ranglistát

Tizedik alkalommal rendezték meg a Gizella Kupa táncversenyt Veszprémben, amelyen a felnőtt és ifjúsági korú pároknak latin, a junioroknak pedig tíztánc ranglistaversenyt rendeztek.

A latin ranglistára előzetesen 31 pár nevezett, közülük 26-an léptek parkettre, míg a junioroknál csak egy páros nem érkezett meg, így ott 12 fős volt a mezőny. A latin versenyen a 26 indulóból először 17, majd közülük 11 páros jutott tovább, míg kialakult a döntő 6 fős mezönye. A junioroknál "feleződött" a mezőny, a tucatnyi ifjú kettősből hatan küzdhettek a győztesnek járó kupáért. A kevés induló nem szegte a nézők kedvét, remek hangulatot teremtettek a Lovassy Gimnázium Sportcsarnokában.

gizella kupa

Az már a verseny kezdetén biztos volt, hogy olyan páros állhat fel a dobogó tetejére, akik még nem nyertek felnőtt latin ranglistát, lévén Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes az utóbbi versenyek győztesei Lengyelországban egy WDSF Openen mérettették meg magukat több más magyar párossal együtt.

Voltak meglepetések a versenyen: a pontozók döntése alapján nem jutott be a 11 fős középdöntőbe a magyar bajnoki 8. helyezett Angyal, Pandúr páros, míg a magyar bajnoki 5. helyezett Lehoczky, Czina duó a döntőről maradt le. 

Bejutott a döntőbe a bajnoki ezüstérmes Zilahi, Mikes, a bajnoki bronzérmes Süttő, Tombácz kettős, rajtuk kívül azonban mindenki az első döntőjét táncolta felnőtt latin ranglistán: az ifi magyar bajnok Hidi, Szőke, a Mészáros, Szatmári, a Filotás, Barkóczi és a Hetei, Bita páros is.

A bajnokságon és az előző ranglistán kialakult sorrend nem változott a két legjobb páros között, Zilahi Szabolcs és Mikes Anna emelhette magasba a győztesnek járó kupát, míg az ezüstérmet Süttő Roland és Tombácz Anikó vihette haza. A bronzérem az igen tehetséges fiatal Hidi Balázs, Szőke Zsuzsanna duóé lett.

gizella kupa latin ranglista

A junioroknál a győzelmet a korosztály tíztánc magyar bajnoka, Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka szerezte meg. A második helyen Nagy Márk és Vörös Liza végzett - az igen ifjú táncosok nagyon meghatódtak, amikor kiderült, hogy az ezüstérmet érdemelték ki a teljesítményükkel -, míg a dobogó legalsó fokára Kulják Krisztián és Bálint Nikoletta állhatott fel.

gizella kupa, tíztánc, ranglista

Latin ranglista (26 induló):
1. Zilahi Szabolcs, Mikes Anna
2. Süttő Roland, Tombácz Anikó
3. Hidi Balázs, Szőke Zsuzsanna
4. Mészáros Mihály, Szatmári Dorottya
5. Filotás Márk, Barkóczi Zsófia
6. Hetei Máté, Bita Alexa

Junior Tíztánc ranglista (12):
1. Rónyai Zoltán, Farkas Boglárka
2. Nagy Márk, Vörös Liza
3. Kulják Krisztián, Bálnit Nikoletta
4. Mészáros Bence Levente, Balanescu Liliána
5. Szalai Dénes Ferenc, Balla Petra
6. Rischák Balázs, Dajka Csenge