Akrobatikus Rock'n'Roll Eb: döntős fiatalok

rock&roll

Finnországban, Valkeakoski városában rendezték meg március közepén az Akrobatikus Rock&Roll Serdülő és Junior Európa-bajnokságot és a felnőtteknek "B" Világkupára is sor került. 

Serdülő kategóriában Király Ádám és Novák Dorottya egészen a döntőig jutott, ahol a 6. helyet szerezték meg. A kategória Európa-bajnoka az orosz Arseniy Komarov, Anastasia Pronina páros lett egy ukrán és egy másik orosz duó előtt.

Junior kategóriában mindhárom magyar páros a döntőben táncolt. Krivenkó Krisztián és Mészáros Nikolett a 4. , Deli Alex és Varga Alexandra az 5., míg Vajda Tamás és Oravecz Zsófia a 7. helyen zárta a versenyt. A Junior Európa-bajnoki címet a horvát Alen Mikic, Ana Silaj páros szerezte meg egy orosz és egy francia kettőst megelőzve.

A felnőtt "B" kategóriában két páros képviselte hazánkat, Pető Gábor és Gölöncsér Adrienn a 8. , Sárdi Adrián és Kovács Anita Flóra a 13. helyen fejezte be a versenyt a 18 duót felvonultató mezőnyben. A dobogó mindhárom fokára orosz kettős állhatott fel ebben a számban.

(Forrás: MTáSZ)