Akrobatikus rock'n'roll: Európa-bajnok a Szupergirls és a Party Team

Ukrajnában, Kharkiv-ban rendezték meg az Akrobatikus Rock'n'roll Női Formációs, a Lány Formációs és a Junior Páros Formációs Európa-bajnokságot, amelyen a magyar csapatok két arany és egy bronzérmet szereztek. Emellett páros világkupa versenyek is zajlottak az ukrán városban, amelyen most nem szereztek érmet a magyar párosok.

A Női Formációs Európa-bajnokság 7 fős mezőnyében a The Szupergirls szerezte meg az aranyérmet két orosz csapat előtt.

A Lány Formációs Európa-bajnokság 14 fős mezőnyében mindkét magyar formáció bejutott a döntőbe: a Party Team aranyérmet szerzett, míg a Chirio a dobogóról éppen lemaradva a 4. helyen végzett.

A Junior Páros Formációs Európa-bajnokság 11 fős mezőnyében a két magyar formáció bejutott a döntőbe: a Home Alone csapata két ukrán formáció mögött bronzérmet szerzett, a The Future Team az 5. helyen végzett.

A Páros Contact Style világkupa 34 fős mezőnyében Brauer Jonas és Megyesi Veronika bejutott a döntőbe és ott a 7. helyet szerezték meg. Király Ádám és Csuhai Vivien az elődöntőben a 12. helyen végzett. A negyeddöntőben Kovács Bence Bálint és Oravecz Zsófia a 24. helyen zárt.

A Junior Páros világkupán 37 páros indult, hárm magyar duó volt a mezőnyben. Polyánki Benedek és Fórián Kata az elődöntőben a 9. helyet szerezte meg. Juhász Olivér és Németh Zorka Dorka a 25., Bíró Sebestyén és Kádár Lara a 30. helyen zárt.

Az Ifjúsági Páros világkupa 34 fős mezőnyében Pór-Zselinszky Benedek és Pap Linda bejutott a döntőbe, ahol a 6. helyet szerezték meg. Ancsák Attila és Ökrös Júlia a döntőről éppen lemaradva a 8. helyen végzett az elődöntőben. A negyeddöntőben Borek Dávid és Pap Lola a 17. Barthos Bence és Ambruzs Kinga a 18., Nagy Balázs és Nagy-Végvári Lilien a 23. helyen zárt.

A Gyerek páros világkupa 18 fős mezőnyében Vincze Viktor Milán és Sümeghy Vivien az elődöntőben a 10. helyet szerezte meg. Németh Hunor Dénes és Varga Ramóna Linda a 15. lett.

(Forrás: WRRC)