Akrobatikus rock'n'roll: Európa-bajnoki érmek páros formációban

Lengyelországban, Zielona Gora városában rendezték meg a hétvégén az Akrobatikus Rock'n'roll Páros Formációs Európa-bajnokságot a junior és a felnőtt korosztálynak, valamint páros és formációs világkupa verseny is zajlott a lengyel városban. Egy Európa-bajnoki arany és bronzérem mellett öt világkupa érmet - egy arany, három ezüst, egy bronz - szereztek a magyar versenyzők.

A Junior Páros Formációs Európa-bajnokságon hét ország 13 csapata vett részt, két magyar csapat volt a mezőnyben. Mindkét magyar formáció bejutott a döntőbe és dobogóra állhatott: a Back to the Future lett az Európa-bajnok, a Vis Amoris a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A Felnőtt korosztályban nem volt magyar induló.

A Páros Contact Style világkupán a 30 fős mezőnyben Bánhidi Dániel és Czetl Fanni bejutott a döntőbe és a 4. helyet szerezte meg három orosz kettős mögött. Az elődöntőben Csortos Kristóf és Csényi Fanni a 9., Czanik László és Korpás Petra a 11. helyen végzett. A negyeddöntőben Brauer Jonas és Megyesi Veronika a 15. helyen zárt.

A Páros Free Style világkupán a 22 fős mezőnyben Mészáros Gábor és Lengyel Bonita a 15. lett.

A Junior Páros világkupa 61 fős mezőnyében Szoljár Zsombor Csaba és Vass Nikolett bejutott a döntőbe és a 6. helyet szerezte meg. Az elődöntőben Polyánki Benedek és Fórián Kata a 12. helyen végzett. A negyeddöntőben Toma Patrik és Fazekas Noémi Boglárka a 13., Záhonyi Patrik Márk és Bradács Tamara a 14., Ölbey Vajk István és Szalma Borka a 16. helyen zárt. Juhász Olivér és Németh Zorka Dorka a 28., Nagy Bence és Lantos Lilla a 34., Gábor László és Szalai Alexa a 36. lett.

A Serdülő Páros világkupán a 83 fős mezőnyben Kovács Kornél és Szőke Kitti bejutott a döntőbe és ezüstérmet szerzett. A negyeddöntőben Pór-Zselinszky Benedek és Pap Linda a 14., Dénes Zoárd Norbert és Helembai Boglárka a 17., Ancsák Attila és Ökrös Júlia a 20., Asbóth Barnabás és Cselédi Lili a 23. helyen végzett. Ekler Kristóf és Veres Alíz Hanna a 27., Homán Gergely Máté és Bihari Flóra a 28., Bíró Sebestyén és Sümeghy Viven a 32., Barthos Bence és Ambruzs Kinga a 35., Czetl Artúr Fülöp és Tapasztó Hanna Míra a 41., Deák Hunor és Szabó Alexandra az 52. helyen zárt.

A Női Formációs világkupa 9 fős mezőnyében mindkét magyar csapat döntős volt: a Ladies megnyerte a világkupát, míg a Royal Flush ezüstérmet szerzett.

A Lány Formációs világkupán a 17 fős mezőnyben négy magyar csapat indult, közülük három döntőbe jutott. A Party Team ezüst, az Xpress bronzérmet szerzett, a Chirio az 5. helyen végzett. A Brill az elődöntőben a 10. helyen zárt.

(Forrás: WRRC)