Akrobatikus rock'n'roll: világbajnok a The Szupergirls és a Party Team!

Csehországban, Prágában rendezték meg az Akrobatikus rock'n'roll Női Formációs világbajnokságot és a Lány Formációs világbajnokságot, amelyeken magyar siker született és egy-egy ezüst és bronzérmet is begyűjtöttek a magyar hölgyek. A világbajnokságok mellett Felnőtt Páros Free Style világkupát és a Junior Páros világkupát is rendeztek, utóbbin döntős helyezések születtek.

Az Akrobatikus Rock'n'roll Női Formációs világbajnokság 32 fős mezőnyében négy magyar csapat indult. Két magyar formáció bejutott a döntőbe, a múlt héten Európa-bajnoki címet szerző The Szupergirls most sem talált legyőzőre, így világbajnoki címet szereztek egy másik magyar csapat a Sol Invictus előtt. Az Xpress éppen lemaradt a fináléról az elődöntőben a 8. helyen végeztek, míg a Ladies a 11. helyen zárt.

the szuperirls

Az Akrobatikus Rock'n'roll Lányformációs világbajnokság 28 fős mehőnyében is négy magyar csapat vett részt és hasonlóan a felnőttekhez két csapat döntős, kettő pedig elődöntős volt. A Party Team világbajnoki aranyérmet szerzett, a Chirio pedig bronzérmes lett. Az elődöntőben az In Style adöntőről éppen lemaradva a 8., a Jackpot pedig a 12. helyen végzett. 

party team

A Páros Free Style világkupa 28 fős mezőnyében Mészáros Gábor és Lengyel Bonita a negyeddöntőben a 16. helyen zárt.

A Junior Páros világkupán az 50 fős mezőnyben hat magyar kettős mérettette meg magát. Záhonyi Patrik Márk és Szőke Kitti a 4., Csánki Gábor és Poncz Ilona Zsófia a 7. helyet szerezte meg a döntőben. Az elődöntőben Polyánki Benedek és Fórián Kata a 11. helyen végzett. A negyeddöntőben Nagy Bence és Lantos Lilla a 21. helyen zárt. Kovács Kornél és Mercs Gréta a 31., Juhász Olivér és Németh Zorka Dorka a 42. lett.

Akrobatikus rock'n'roll Női Formációs világbajnokság (32 induló):
1. The Szupergirls (Magyarország)
2. Sol Invictus (Magyarország)
3. Charm (Oroszország)
4. KLB ladies (Csehország)
5. Coolcats (Oroszország)
6. Lady (Oroszország)
7. Olympic (Horvátország)
...
8. Xpress (Magyarország)
11. Ladies (Magyarország)

Akrobatikus rock'n'roll Lányformációs világbajnokság (28):
1. Party Team (Magyarország)
2. Madonna (Csehország)
3. Chirio (Magyarország)
4. Little Lady (Oroszország)
5. Beauties (Oroszország)
6. Nitty Gritty (Oroszország)
7. Soul (Ukrajna)
...
8. In Style (Magyarország)
12. Jackpot (Magyarország)

(Forrás: WRRC; Fotók: Facebook - Lengyel Veronika)