Akrobatikus rock'n'roll: világbajnoki cím és világkupa aranyérmek

Lengyelországban, Krakkóban rendezték meg a hétvégén az Akrobatikus Rock'n'roll Junior Formációs világbajnokságot, amelyen kettős magyar siker született. Világkupa verseny is zajlott a lengyel városban, a serdülő páros, a lányformációs és a női formációs kategóriáa is magyar győzelemmel ért véget.

Az Akrobatikus Rock'n'roll Junior Formációs világbajnokságon hat ország 11 formációja indult, a magyar színeket három csapat képviselte. Két formációnk bejutott a döntőbe és a dobogóra is felállhattak: a Home Alone lett a világbajnok, míg a Vis Amoris az ezüstérmet szerezte meg. A Force a döntőről éppen lemaradva a 8. helyen végzett.

A Páros Free Style világkupa 29 fős mezőnyében Mészáros Gábor és Lengyel Bonita a 24. helyen zárt.

A Páros Contact Style világkupán a 61 fős mezőnyben Bánhidi Dániel és Czetl Fanni bejutott a döntőbe és a 7. helyet szerezte meg. A negyeddöntőben Brauer Jonas és Megyesi Veronika a 23. helyen végzett. Kovács Bence Bálint és Oravecz Zsófia a 29., Király Ádám és Csuhai Vivien a 42. helyen zárt.

A Junior Páros világkupa 74 fős mezőnyében tíz magyar páros indult. Záhonyi Patrik Márk és Szőke Kitti bejutott a döntőbe és a 6. helyet szerezte meg. Az elődöntőben Toma Patrik és Fazekas Noémi Boglárka a 10., Polyánki Benedek és Fórián Kata a 11. helyen végzett. A negyeddöntőben Szoljár Zsombor Csaba és Vass Nikolett a 18., Kovács Kornél és Mercs Gréta a 21. helyen zárt. Forró Péter és Bárkányi Lili Dóra a 25., Nagy Bence és Lantos Lilla a 36., Csanki Gábor és Pncz Zsófia Ilona a 37., Fodor Zsigmond Lázár és Kleizer Anna Evelin a 39., Juhász Olivér és Németh Zorka Dorka a 46. lett.

A Serdülő Páros világkupán 88 páros indult, köztük tizenegy magyar. Ancsák Attila és Ökrös Júlia egészen a döntőig menetelt a népes mezőnyben és meg is nyerték a világkupát. Czetl Artúr Fülöp és Tapasztó Hanna Míra a 12. helyet szerezte meg az elődöntőben. A negyeddöntőben Dénes Zoárd Norbert és Helembai Boglárka a 15., Pór-Zselinszky Benedek és Pap Linda a 17., Barthos Bence és Ambruzs Kinga a 24. helyen végzett. Barta Balázs Dénes és Keszeg Petra Natália a 27., Péter Ákos és Babai Blanka a 36., Borek Dávid és Pap Lola a 38., Nagy Balázs és Nagy-Végvári Lilien a 41., Ruzics Nimród és Brulich Kiara Viktória a 42., Papp Dávid és Kittlinger Hanna a 44. helyen zárt.

A Gyerek Páros világkupa 26 fős mezőnyében hat magyar páros volt. Vincze Viktor Milán és Sümeghy Vivien bejutott a döntőbe és a 4. helyet szerezte meg. Az elődöntőben Molnár Ádám Péter és Sántha Vanessza Evelin a 10., Pető Róbert és Keresztes Csenge a 11. helyen végzett. Tóth Dávid és Molnár Zsófia a 14.,, Tóth-Csikós Márton és Mohácsi Hanna a 15., Németh Hunor Dénes és Varga Ramóna Linda a 25. helyen zárt.

A Női Formációs világkupán a 25 fős mezőnyben kettős magyar siker született: a Sol Invictus győzött a The Szupergirls előtt. A High Five a 9., a What Else a 10., a The Force a 12. helyen végzett az elődöntőben. A Ladies a 13., a Baby Dolls a 19. helyen zárt a negyeddöntőben.

A Lányformációs világkupa 30 fős mezőnyében a Party Team bejutott a döntőbe és aranyérmet szerzett. Az elődöntőben a Brill a 9., az Atomic a 10., a The Royal a 11. helyen végzett. A negyeddöntőben a Selection a 17., a Fame a 24. helyen zárt.

A világbajnok Home Alone produkciója:

(Forrás: WRRC)