Akrobatikus rock'n'roll: világkupa aranyak Lengyelországban

Lengyelországban, Zielona Gora városában Női és Junior Formációs és Páros Show világkupát rendeztek szombaton, mindhárom aranyérmet a magyar versenyzők szerezték meg. A Junior Páros, a Serdülő Páros, a Páros Contact Style és a Páros Free Style kategóriában vasárnap rendezték a világkupa döntőt, amelyen egy arany és egy bronzérmet szereztek a magyar rockysok.

A Női Formációs világkupán a 17 fős mezőnyben teljes magyar siker született: a The Szupergirls lett az aranyérmes, a Sol Invictus az ezüst, az Xpress a bronzérmet hozhatta haza. Döntős volt a What Else is, ők az 5. helyen végeztek a döntőben. A Baby Dolls az elődöntőben a 11. helyen zárt.

A Junior Formációs világkupán 14 csapat indult, mind a négy magyar formáció bejutott a döntőbe. A Home Alone megnyerte a világkupát, a Vis Amoris a 4., a The Future Team a 6., a Force a 6. helyet szerezte meg.

A Páros Show világkupa 15 fős mezőnyében Lakics Zoltán és Lakicsné Haramia Nikolett szerezte meg a győzelmet, Czanik László és Poncz Ilona Zsófia a 4., Poór Dániel és Belegrai Viktória az 5. helyen végzett a döntőben. Az elődöntőben Kirchkeszner Máté és Bartl Zsófia a 10., Németh János és Fartek Réka a 11., Ölbey Vajk István és Szalma Borka a 12. helyen zárt.

A Páros Free Style világkupa döntő 21 fős mezőnyében Mészáros Gábor és Lengyel Bonita a 13. helyet szerezte meg.

A Páros Contact Style világkupa döntő 21 fős mezőnyében Brauer Jonas és Megyesi Veronika a 6., Király Ádám és Csuhai Vivien a 14. helyen végzett.

A Junior Páros világkupa döntőben a 25 fős mezőnyben Záhonyi Patrik Márk és Szőke Kitti a 6., Polyánki Benedek és Fórián Kata a 15. helyen zárt.

A Serdülő Páros világkupa döntőben a 31 fős mezőnyben Ancsák Attila és Ökrös Júlia állhatott fel a dobogó tetejére, Pór-Zselinszky Benedek és Pap Linda bronzérmes lett. Barthos Bence és Ambruzs Kinga a 15., Borek Dávid és Pap Lola a 25. helyen zárt.

(Forrás: WRRC)