Akrobatikus rock'n'roll: világkupa győzelmek Szlovéniában

Szlovéniában, Ljubljanában rendezték meg az év utolsó WRRC Akrobatikus rock'n'roll világkupa versenyét, amelyen két magyar győzelem és két bronzérem is született.

A Női Formációs világkupa 23 csapata között négy magyar volt, két magyar formáció jutott a döntőbe: a Sol Invictus arany, a Szupergirls bronzérmet szerzett. A Fighters a döntőről éppen lemaradva a 8., a Baby Dolls a 11. helyen végzett.

A Junior Páros világkupa 31 fős mezőnyében két magyar páros volt a döntőben: Czanik László és Dobay Dóra megnyerte a versenyt, Tibold Márton és Tibold Eszter az 5. helyen végzett. Záhonyi Patrik Márk és Bradács Tamara a 9., Gyömbér Péter és Tupi Bernadett a 12. helyen zárt az elődöntőben. Poór Dániel és Bárdosi Violett a 15. lett a negyeddöntőben. Kirchkeszner Máté és Bartl Zsófia a 25., Gábor László és Szalai Alexa a 26., Szabó Norbert és Dömötör Daniella Viktória a 29. lett.

A Gyerek Páros világkupán a 49 fős mezőnyben szintén két magyar páros jutott a döntőbe: Kovács Kornél és Szőke Kitti bronzérmet szerzett két ukrán duó mögött, míg Csánki Gábor és Poncz Ilona Zsófia a 4. lett. Az elődöntőben Ancsák Attila és Ökrös Júlia a 9., Deák Hunor és Szabó Alexandra a 10., Szoljár Zsombor Csaba és Vass Nikolett  a 11. helyen végzett. Az elődöntőről éppen lemaradva Bíró Sebestyén és Csuhai Vivien a 13. helyen zárt a negyeddöntőben. Kulacs Kristóf és Fartek Réka a 25. lett.

A Páros 'B' osztályos világkupa versenyen 22 páros indult, Csortos Kristóf és Csényi Fanni az elődöntőben a 10. helyen végzett. Balázs Bálint Bendegúz és Lampert Míra a 17., Varga Dániel és Leéb Fruzsina a 19. helyen zárt.

A Boogie-Woogie világkupán a 36 fős mezőnyben Schmidt Gábor és Schmidt-Vachtler Erzsébet a 19. helyen végzett a negyeddöntőben.

A Senior Boogie-Woogie világkupa 26 fős mezőnyében Egressy György és Vágyiné Szikszai Mária a 23. helyen zárt a negyeddöntőben.

(Forrás: WRRC)