Akrobatikus rocky: világkupa érmek Krakkóban

A hétvégén Lengyelországban, Krakkóban rendeztek akrobatikus rock'n'roll világkupa versenyt, amelyen a magyar párosok egy ezüst és egy bronzérmet szereztek.

Felnőtt 'B' páros kategóriában a 41 fős mezőnyben Bánhidi Dániel és Czetl Fanni első nemzetközi versenyén a 11. helyet szerezte meg az elődöntőben. Deli Alex és Mészáros Nikolett a 13., Horváth András és Farkas Viktória a 16. helyen végzett a negyeddöntőben. Poór András és Görbe Anita a 39. helyen zárt.

Junior páros kategóriában az 58 fős mezőnyben hét magyar páros mérettette meg magát. Czanik László és Dobay Dóra bejutott a döntőbe és egy orosz duó mögött ezüstérmet szerzett. Gyömbér Péter és Tupi Bernadett a döntőről éppen lemaradva a 7. helyen végzett az elődöntőben. Karácsony Krisztián és Kundrát Fanni a 14., Baumgartner Dániel és Magyar Rebeka a 18., Tibold Márton és Tibold Eszter a 20. helyen zárt a negyeddöntőben. Balla Balázs és Andri Szabina a 33., Ender Tamás és Finkenzeller Kitti a 41. lett.

Serdülő páros kategóriában a 86 fős mezőnyben három magyar kettős is döntőbe jutott: Csánki Gábor és Poncz Zsófia Ilona bronzérmet szerzett, Kovács Kornél és Korpás Petra az 5., Polyánki Benedek és Szőke Kitti a 6. helyen végzett. Toma Patrik és Fazekas Noémi Boglárka a 10. helyen zárt az elődöntőben. Záhonyi Patrik Márk és Révész Vivien a 13., Szoljár Zsombor Csaba és Dömötör Daniella Viktória a 15. lett a negyeddöntőben. Szabó Norbert és Vass Nikolett a 25., Bíró Sebestyén és Csuhai Vivien a 27., Tarr Bálint és Tóth Nikol Szilvia a 30., Deák Hunor és Léber Hanna a 46., Ekler Kristóf és Bihari Luca az 59., Dénes Zoárd Norbert és Pál Renáta a 66. lett.

(Forrás: WRRC)