Álomőrző - bemutató a Müpában

2016. március 30-án mutatják be a Budapest Táncszínház legújabb előadását a Müpában Álomőrző címmel, amelyben Jiří Pokornyval, az NDT2 alkotó-művészével dolgozik együtt a társulat. Az izgalmas közös munka során Földi Béla művészeivel az álmok és a valóság világát mutatják be.

Az 1991 óta működő Budapest Táncszínház Magyarország egyik vezető modern táncegyüttese. Az alapító, Földi Béla vezetésével a társulat számos elismert magyar és külföldi koreográfussal dolgozott együtt az elmúlt 25 évben, köztük volt: Raza Hammadi, Amir Kolben, Krisztina de Châtel, Neel Verdoorn, Joseph Tmim, Séan Curran, Dali Touiti, Vaszilij Sulich, Egerházi Attila, Frenák Pál, Juronics Tamás, Mándy Ildikó, Berger Gyula.

Dózis (Dózis)
Álmaink ködös történetei, és vágyaink a mindennapi éberségében egy állandóan egyensúlyozó világot teremt e két különböző létállapot között. A Dózisban, Jiří olyan világot mutat be, amely az álom határát feszegeti.

Gloomy Latitudes (Komor Mozgásterek)
Az előadás egyszerű módját ábrázolja annak, hogyan lehet az ember ellenálló a valósággal szemben. Megtalálni a szökési lehetőségeket a jelen, múlt és jövő ismeretlen tereibe, számtalan különböző módon. A legkiválóbb metódus ezen kérdésekről az önmagunkkal való beszélgetés.

Táncosok: Baumgartner Krisztina, Kiss Tamás, Macskin Zita, Mary Katakura, Sághy Alexandra, Ruzsom Mátyás, Valentin Brunner, Vattai Dzsenifer
Fénytechnikus: Loes Schakenbos
Koreográfus: Jiří Pokorny

A bemutató időpontja: 2016. március 30. 19 óra

A bemutató helyszíne: Müpa Fesztiválszínház - Budapest, IX. kerület, Komor M. u. 1.

Belépőjegy: ide kattintva

(Forrás: Nemzeti Táncszínház)