Aranyérem az 50. Savaria táncfesztiválon

2015. november 28-án 50. alkalommal rendezték meg a Savaria táncfesztivált Szombathelyen. A jubileumi versenyen Latin World Open és Senior III. Standard Open szerepelt a programban, utóbbiban magyar győzelem született.

Egy régi, 1987-es Savaria felidézésével kezdődött az esti program a vasi megyeszékhelyen, majd a Savaria TSE fiataljainak bemutatója, az ünnepélyes megnyitó és a köszöntő beszédek után mindkét kategória legjobb 12 párját láthatta az Agóra Sportház közönsége a parketten. Üres széket egyébként csak elvétve lehetett látni a felújított és néhány hete átadott épület lelátóin. Volt ezen az estén a verseny mellett formációs és kerekesszékes bemutató, zenélt az Isis Big Band, énekelt Radics Gigi, méltó módon megünnepelték a szervezők az ötvenéves évfordulót.

A Senior III. Standard Openen a 15 fős mezőnyben három magyar páros volt, Kránicz József és Dobó Erika bejutott a döntőbe és megnyerte a versenyt a hazai közönség legnagyobb örömére. Králik János és Králik Jánosné a 14., Bánfi Antal és Bellágh Mária a 15. lett.

Kránicz József és Dobó Erika a verseny után elmondta, hogy nagyon boldogok, hiszen egy álmuk vált valóra azzal, hogy megnyerték ezt a nagymúltú versenyt. Kránicz József hozzátette, hogy ő 42 évvel ezelőtt, 1973-ban táncolt először Szombathelyen. Sokat készülnek, számos versenyen jártak az elmúlt időszakban, és a táncos edzések mellett az erőnlétüket is fejlesztik, mert szeretnének még jó eredményeket elérni. Örülnek annak is, hogy - lassan ugyan - de nő a senior párosok létszáma itthon.

savaria senior III

A Latin World Openen 29 páros indult, sajnos a magyar bajnok Andrea Silvestri, Váradi Martina párost betegség miatt nem láthatta a közönség. Kilenc magyar kettős volt a mezőnyben, közülük öten jutottak be az elődöntőbe. Hegyes Bertalan és Kis Violetta a 15., Hidi Balázs és Karcagi Laura a 16., Suti András Zsolt és Deminger Corinna a 19., Filotás Márk és Barkóczi Zsófia valamint Csorba Máté és Haddad Sabrina a 21-22. helyen végzett. Gombkötő Balázs és Elekes Helga a 25-26., Kiss Olivér és Laskovics Réka a 27., Szőke János és Hollósi Barbara a 28., Bartek János és Péntek Nóra a 29. helyen zárt.

World Open Latin (29 induló):
1. Paul Moldovan, Cristina Tatar (Románia)
2. Artur Balandin, Anna Salita (Németország)
3. Kirill Kolpashchikov, Liubov Gabbasova (Oroszország)
4. Alexandr Shmonin, Maria Kolmakova (Oroszország)
5. Tomas Tanka, Dominika Feketova (Szlovákia)
6. Radek Mucha, Yana Grishchenko (Csehország)

Senior III. Standard Open (15):
1. Kránicz József, Dobó Erika (Magyarország)
2. Peter Gleiszner, Sabine Zwick (Ausztria)
3. Jiri Plsek, Jana Plskova (Csehország)
4. Jiri Cech, Zina Cechova (Csehország)
5. Manfred Kerschner, Monika Kuegler (Ausztria)
6. Adriano Gilioli, Lucia Pavan (Olaszország)

(Forrás: WDSF)