Austrian Open - a magyar párosok eredményei

A hétvégén az osztrák fővárosban zajlott az Austrian Open táncverseny, hagyományosan nagy és elég erős mezőny gyűlt össze Bécsben, ahol idén a Standard világbajnokságot is megrendezték a WDSF Open és az AOC (Austrian Open Championship) versenyszámai mellett.

A magyar táncosok most nem szereztek érmet, de három párosunk is döntőbe jutott az erős mezőnyben: a Silvestri, Váradi kettős a Latin World Openen 5., a Balogh, Szabó páros a Senior I. Standard Openen 4., a Hidi, Szőke duó az Ifjúsági Latin Openen 6. helyezést ért el, emellett több középdöntős és elődöntős helyezés is született.

Vasárnapi eredmények:
A Standard World Openen 
a 134 fős mezőnyben Szepesi József és Czakó-Szepesi Judit a harmadik fordulóig jutott, a 38-41. helyen végeztek. Kósa András és Prozlik Anna a 83-84., Paszternák Christopher és Magnucz Dóra a 108-111. helyen zárt.

Az Ifjúsági Latin Openen a 71 fős mezőnyben Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna bejutott a döntőbe és ott a 6. helyet szerezte meg. Pölyhe Máté és Nagy Evelin az 54., Perendi Mátyás és Maximilián Bernadett az 57-58. helyen végzett.

A Junior II. Latin Openen 69 páros indult, Kulják Krisztián és Bálint Nikoletta a 39-40., Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a 43., Mészáros Bence Levente és Balanescu Liliána a 44-46., Szabó Ádám és Kovács Eszter a 47. helyen zárt.

A Profi Standard Openen a 17 fős mezőnyben László Csaba és Páli Viktória bejutott a középdöntőbe és a döntőről éppen csak lemaradva - egy X kellett volna - a 7. helyen végzett.

A Junior I. Latin Openen 44 páros indult, Biri Gábor György és Nagy Fruzsina a 36-38. helyen zárt.

A Gyerek Standard Openen a 38 fős mezőnyben Kovács-Kalic Károly és Farkas Liliána a 28-30. helyen végzett.

A hagyományos Bécsi keringő bajnokságon 163 páros vett részt. Szabó Zsolt és Ónodi Szabó Valéria a 4. fordulóig jutott, holtversenyben a 61-71. helyet szerezték meg. Macher Ákos és Marjanek Kata a 100-105., Bálint Róbert és Bérczi Zsuzsanna, Bősze László és Halak Éva, Molnár József és Sárosi Anikó holtversenyben a 106-115. helyen zárt.

Szombati eredmények:
A Latin World Openen
a 117 fős mezőnyben öt magyar duó lépett parkettre. Andrea Silvestri és Váradi Martina bejutott a döntőbe és a hatszoros magyar bajnok az 5. helyet szerezte meg. Tóth Bence Ákos és Karcagi Laura a 63., Forgách György és Sipos Viktória a 85-86., Paszternák Christopher és Magnucz Dóra a 91-92., Pölyhe Máté és Nagy Evelin a 107-109. helyen zárt. 

A Senior I. Standard Openen a 62 fős mezőnyben négy magyar páros indult. Balogh Csongor és Szabó Anita bejutott a döntőbe és a 4. helyet szerezte meg. Kemény Tamás és Princz Nóra a középdöntőben a 10. helyen végzett. Horti Árpád és Fekete Krisztina a 32-33., Orosz László és Király Marianna az 50-51. helyen zárt.

Az Ifjúsági Standard Openen a 85 párost számláló mezőnyben Szabó-Hornos Norbert és Vasas Viktória a 61-62. helyen végzett.

A Junior II. Standard Openen 68 páros indult, Kulják Krisztián és Bálint Nikoletta bejutott az elődöntőbe és a 16. helyet szerezte meg. Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra éppen csak lemaradt az elődöntőről a 25. helyen végeztek, míg Mészáros Bence Levente és Balanescu Liliána az 55. lett.

A Junior I. Standard Openen a 40 fős mezőnyben Biri Gábor György és Nagy Fruzsina a 33., Krizsán Dominik és Nagy Réka Anna a 36. helyen zárt.

A Gyerek Latin Openen 43 páros indult, Kovács-Kalic Károly és Farkas Liliána bejutott az elődöntőbe és a 23-24. helyen végzett, míg Perendi Kristóf és Hoffer Réka a 33. lett.

Pénteki eredmények:
Latin Rising Star versenyen a 72 fős mezőnyben több magyar páros is volt. Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna egészen a középdöntőig jutott és a 9. helyet szerezte meg. Tóth Bence Ákos és Karcagi Laura a 26., Forgách György és Sipos Viktória a 48., Pölyhe Máté és Nagy Evelin az 58-59. helyen zárt.

Profi Latin Openen 9 páros indult, Turcsány Gergely és Bendó Csilla a 7. helyen végzett.

Senior I. Latin Openen a 29 fős mezőyben Papp Krisztián és Németh Violetta az elődöntőben a 21. helyen zárt.

(Forrás: WDSF)