Beodance Open 2012 - eredmények

Belgrádban ezen a hétvégén rendezték meg a Beodance Open nemzetközi táncversenyt, amelyen több magyar páros is parkettre lépett. 

A Latin International Openen szombaton Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes a középdöntőig jutott, a 9. helyet szerezték meg, Süttő Roland és Tombácz Anikó a 17., Turcsány Gergely és Bendó Csilla a 23., Suti András és Deminger Corinna a 24. lett, azaz az elődöntőben fejezték be a versenyt. A dobogó tetejére a szlovén Miha Vodicar, Nadia Bychkova kettős állhatott fel a szintén szlovén Damir Haluzan, Anna Mashchyts és az orosz Alexandr Shmonin, Maria Kolmakova duót megelőzve.

A Standard International Openen az 54 párost felvonultató mezőnyben három magyar jutott be az elődöntőbe, Zsigovics István és Katona Zsuzsanna a 16., Balogh Csongor és Szabó Anita a 19., Filotás Márk és Barkóczi Zsófia a 22. lett. Ezt a versenyt a dán Björn Bitsch, Ashli Williamson duó nyerte az orosz Igor Kruglov, Anna Aseeva és a szintén orosz Andrey Chubarev, Daria Shevelilova kettős előtt.

Az információkat köszönjük Tombácz Anikónak (latin) és Sándor Zoltánnak (standard).

Standard International Openen még két magyar induló volt: Szabó Gábor és Bense Krisztina a 25., Korponai Attila és Molnár Gabriella a 36. lett. Latin International Openen szombaton a 74 fős mezőnyben Filotás Márk és Barkóczi Zsófia a 30., Korponai Attila és Molnár Gabriella az 55. helyet szerezte meg.

Az ifik latin versenyében 55 páros közül Király Márk és Kaldenecker Enikő a 15., Puskás Dániel és Zsigmond Regina a 25., Petar Marjanovic és Kuti Kamilla a 40. helyet szerezte meg, míg az ifik standard versenyében Petar Marjanovic és Kuti Kamilla a 16. lett a 40 fős mezőnyben.

A Junior II. korcsoport standard versenyében Wicha József és Purda Réka a 14. helyen végzett a 36 fős mezőnyben, míg latinban a 20. helyet szerezték meg 37 induló közül.

(Forrás: WDSF)