Bronzérem Blackpoolban

2018. május 24-én (csütörtökön) kezdődött és június 1-jéig tart Angliában az idei Blackpool táncfesztivál, amelyen magyar párosok is indulnak. A második versenynapon született egy magyar bronzérem a senioroknál standard táncokban és jól szerepeltek a profi latin táncosok is. Hétfőn ismét egy jó senior eredménynek örülhettünk latin táncokban.

A Senior Standard versenyben Kemény Tamás és Princz Nóra bejutott a döntőbe és bronzérmet szerzett egy angol és egy olasz kettős mögött. A magyar páros 2016-ban is bronzérmes volt itt, tavaly pedig elsők lettek.

A Latin Rising Star versenyen a még ifjúsági korú Novák István és Sebesi Daniella a második körben, a legjobb 270 között fejezte be a versenyt.

Az U21 Latin versenyben Pellei Mihály és Tóth Enikő a harmadik körig, a legjobb 76-ig jutott, míg Novák István és Sebesi Daniella a második körben, a legjobb 128 között búcsúzott.

A Profi Latin Rising Star versenyben három,magyar páros indult, közülük ketten a negyedik körig jutottak, a legjobb 50-ben fejezte be a versenyt Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes, valamint Markó Róbert és Markovics Emese is. Fáskerti Zsolt és Ocsovszki Eszter számára a második körben, a legjobb 150 között ért véget a verseny. És egy magyar vonatkozású eredmény: az Amerikában élő és amerikai színekben versenyző Mészáros Mihály és Dáné Alexandra a harmadik körig, a legjobb 102-ig jutott.

A Senior Latin versenyben a 62 fős mezőnyben Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia bejutott a középdöntőbe és a 10-12 helyet szerezték meg egy holland és egy ausztrál duóval holtversenyben.

Pontos létszámadatok és helyezések később várhatók.

(Forrás: DancesportInfo)