Buda Open: három érem a WDSF Openeken

2018. április 28-án harmadik alkalommal rendezték meg a Buda Open táncversenyt, amelynek idén Törökbálint adott otthont. Az egynapos versenyen több száz pár fordult meg a parketten a junioroktól a seniorokig. A magyar párosok a WDSF-versenyeken három érmet szereztek, - mindegyik színből egyet-egyet - és emellett számos döntős helyezés is született. A BOC versenyeken egy-egy arany és ezüst, valamint három bronzérmet szereztek a magyar táncosok.

A Tíztánc Open 18 fős mezőnyében Hegyes Bertalan és Farkas Boglárka bejutott a döntőbe és ezüstérmet szerzett egy horvát kettős mögött. Rónyai Zoltán és Busa Dóra a 8-9., Horváth Kende Soma és Hajnal Regina a 10. helyen végzett a középdöntőben. Bölöni Barna és Erdős Lilla a 17. helyen zárt az elődöntőben.

Az Ifjúsági Latin Openen a 39 fős mezőnyben Novák István és Sebesi Daniella bejutott a döntőbe és a 4. helyet szerezte meg. Az elődöntőben Nagy Márk és Unger Fanni a 14., Somoskői László és Pós Polett a 19., Holló Patrik és Perendi Dorottya a 25. helyen végzett. Rákóczy Zsombor és Józsa Janka, valamint Szűcs Dávid és Kilner Panna a 26-27., Sziklai Gábor és Stercz Míra Krisztina a 33., Draskovics Gergő és Kanizsai Lili a 38-39. lett.

Az Ifjúsági Standard Open 36 fős mezőnyében Mészáros Bence és Balanescu Liliána bejutott a döntőbe, ahol a 6. helyet szerezték meg. A középdöntőben Nagy Márk és Unger Fanni a 9-10. helyen végzett egy szlovák párossal holtversenyben. Biri Gábor György és Nagy Fruzsina a 14., Balikó Gergely és Hári Nikolett a 19-20. helyen zárt az elődöntőben. Rákóczy Zsombor és Józsa Janka a 27., Salabert Márton és Denke Réka a 29-31. lett.

A Junior II. Latin Openen 27 páros indult, két magyar döntős volt: Hartlein Ákos és Farkas Gréta bronzérmes lett, Kovács-Kalic Károly Péter és Farkas Liliána az 5. helyet szerezte meg. A középdöntőben Pusch Kevin és Albert Emma a 10-11., Antal Krisztián és Prozlik Melinda Lenke a 13. helyen végzett. Az elődöntőben Tóth Alex és Balogh Zsófia - a középdöntőről éppen lemaradva - a 15., Házas Ádám és Paluska Emese a 18-19., Tuboly Zsombor és Salamion Sára a 20-23., Palásthy Nándor és Csizmadia Nikolett a 27. helyen zárt.

A Junior II. Standard Openen a 21 fős mezőnyben két magyar páros jutott döntőbe: Hartlein Ákos és Farkas Gréta a 4., Kovács-Kalic Károly Péter és Farkas Liliána az 5. helyet szerezte meg. A középdöntőben Antal Krisztián és Prozlik Melinda Lenke a 9., Tóth Alex és Balogh Zsófia a 10., Pusch Kevin és Albert Emma a 11. helyen végzett. Az elődöntőben Kovács Dávid László és Kiss Beatrix a 20. lett.

A Senior I. Latin Openen 7 páros indult, Nagy Péter és Kaposvári Ágnes a 6. helyen végzett.

A Senior II. Standard Open 28 fős mezőnyében Asztalos Zoltán és Kissné Szegedi Zsuzsanna a 28. helyen zárt.

A Senior III. Standard Open 26 fős mezőnyében Kránicz József és Dobó Erika bejutott a döntőbe és megnyerte a versenyt. Az elődöntőben Baranyai Szilárd és Illés Enikő a 23., Bánfi Antal és Bellágh Mária a 26. lett.

A Latin Rising Star versenyen a 21 fős mezőnyben 17 magyar páros volt, a döntőbe négy magyar duó jutott be. Pellei Miály és Tóth Enikő megnyerte a versenyt Király Márk és Horváth Zsófia, valamint Bátor Tamás és Hercsik Zsuzsanna előtt. Szűcs Dávid és Kilner Panna a 4. helyet szerezte meg.
Helyezések a középdöntőben: 7. Antal Gergő, Fügedi Laura; 8. Reiter Renátó, Kersák Dóra; 9-10. Osvárt András dr., Szatmári Dorottya; 11. Mizsér Tamás, Fülöp Zsuzsanna; 12. Péter Krisztián, Milus Alida; 13-14. Tóth Barnabás, Turkevics Bogdana; 13-14. Kakuk Milán, Szabó Tamara
Helyezések az elődöntőben: 15. Reck Tibor, Szlepák Andrea; 16. Dunai Bence, Horváth Petra Vanda; 17. Rákóczy Zsombor, Józsa Janka; 19. Horváth Roland, Behek Dorottya; 20. Bánáti Marcell, Lőrincz Nikolett; 21. Bánáti Barnabás, Farkas Noémi

A Standard Rising Star verseny 15 fős mezőnyében szintén négy magyar döntős volt: Tejeda Tamás és Várnai Zsófia bronzérmet szerzett, Petar Marjanovic és Fazekas Fanni a 4., Biri Gábor György és Nagy Fruzsina az 5., Gedovics Balázs és Szenti Regina a 6. helyen végzett. A középdöntőben Karikó-Tóth Tamás és Száraz Evelyn a 8., Drahos Gergő és Geiger Zsanett a 10. helyen zárt. Az elődöntőben Tóth Barnabás és Turkevics Bogdana a 10. lett.

A Junior I. Latin versenyben 11 páros indult, Kovács Péter Benedek és Márton Lili a 4., Házas Ádám és Paluska Emese a 6. helyet szerezte meg a döntőben. Az elődöntőben Kovács Ádám és Faludi Eliza Eszter a 7-8., Annus László és Bényi Hanna Kamilla a 9., Kovács Dávid László és Kiss Beatrix a 10., Tabakov Dominik és Bencze Virág a 11. helyen zárt.

A Junior I. Standard verseny 7 fős mezőnyében Kovács Ádám és Faludi Eliza Eszter bronzérmes lett, Kovács Dávid László és Kiss Beatrix a 6. helyen végzett.

A versenyen Sándor Judit és Németh Péter pontozott.