Buda Open: három győzelem az első napon

Az először megrendezett Buda Open első versenynapján három magyar győzelem mellett több érmet is szereztek a párosaink Budaörsön.

Az International Standard Openen 51 páros indult, a standard magyar bajnok Nikita Anikeev és Farkas Bettina érte el a legjobb eredményt a hazai párosok közül, bejutottak a középdöntőbe és a 12. helyet szerezték meg. Az elődöntőig jutott két párosunk: Fodor Norbert Csanád és Vaszi Réka a 17., Sorin Andrei Neagu és Elek Réka a 18. helyen végzett. Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a 27-28., Vigh András és Hornyák Zsófia a 33., Balga Kristóf és Molnár Renáta, valamint Csorba Máté és Haddad Sabrina a 35-36., Vékony Viktor és Loga Hajnalka Csilla a 37. helyen zárt. Sági István Balázs és Bántó Bernadett a 39-40., Karikó-Tóth Tamás és Száraz Evelyn, valamint Panka Daniel, Panka Dorottya a 43-44., Mészáros Bence Levente és Balanescu Liliána a 45-46., Kőszegi Gergely és Kiss Dorottya a 47., Bátor Tamás és Fügedi Laura a 48-49., Sulyán Bálint és Bálint Nikoletta, valamint Pintér Tibor és Bertalan Réka az 50-51. lett.

Az Ifjúsági Standard Openen a 15 fős mezőnybe két magyar páros jutott be a döntőbe, ahol a Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra párost látták a legjobbnak a pontozók, míg Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka ezüstérmet szerzett. Sulyán Bálint és Bálint Nikoletta a 10., Mészáros Bence Levente és Balanescu Liliána a középdöntőben a 12. helyen zárt. Czuczi Patrik és Késmárki Vanessza a 13., Bátor Tamás és Fügedi Laura a 14. lett.

A Junior II. Latin Openen egy magyar páros jutott döntőbe a 26 fős mezőnyben, Német Bálint és Szabó Klaudia az 5. helyet szerezte meg. Rischák Balázs és Gálfi Petra éppen lemarad a döntőről a 7-8. helyen végeztek a középdöntőben, Biri Gábor és Nagy Fruzsina pedig a 9-10. helyen zárt. Az elődöntőben Somoskői László és Pós Polett a 14., Szabó Robin László és Tóth Enikő a 18. lett. Urbán István és Urbán Lilla a 19-20., Ludchen Levente és Horváth Petra Vanda, valamint Maczkó Márk Miklós és Bakos Rebeka a 23-24. helyen zárt.

A Junior I. Latin versenyben a 12 fős mezőnyben Urbán István és Urbán Lilla ezüstérmet szerzett, Papp Ádám István és Gál Dalma a 6. helyen végzett a döntőben. Kovács-Kalic Károly Péter és Farkas Liliána a 8-9., Ludchen Dániel és Bodor Liliána a 10-11., Draskovics Gergő és Fock Dorottya a 12. lett.

A Senior I. Latin Openen 10 páros indult, mindhárom magyar kettős döntős volt: Kovács Máté és Makai Zsuzsa szerezte meg a győzelmet Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia előtt, míg a Senior II. latin verseny győztese Kiss Mihály és Farkas Mónika a 6. helyen végzett.

A Senior II. Latin Openen a 10 fős mezőnyben Kiss Mihály és Farkas Mónika állhatott fel a dobogó tetejére.

A Senior III. Standard Openen a 27 fős mezőnyben Bánfi Antal és Bellágh Mária a 21., Králik János és Králik Jánosné a 27. lett. A kategória magyar bajnoka Kránicz József és Dobó Erika betegség miatt nem tudott elindulni ezen a versenyen.

International Open Standard (51 induló):
1. Vaidotas Lacitis, Veronika Golodneva (Litvánia)
2. Vasily Kirin, Ekaterina Prozorova (Ausztria)
3. Paolo Campigotto, Petre Alina (Románia)
4. Edgars Linis, Eliza Ancane (Lettország)
5. Anatoliy Novoselov, Tasja Novoselov-Schulz (Németország)
6. Szabo Viktor, Vanja Vujic (Horvátország)
...
12. Nikita Anikeev, Farkas Bettina
17. Fodor Norbert Csanád, Vaszi Réka
18. Sorin Andrei Neagu, Elek Réka
27-28. Szalai Dénes Ferenc, Balla Petra
33. Vigh András, Hornyák Zsófia
35-36. Balga Kristóf, Molnár Renáta
35-36. Csorba Máté, Haddad Sabrina
37. Vékony Viktor, Loga Hajnalka Csilla
39-40. Sági István Balázs, Bánto Bernadett
43-44. Karikó-Tóth Tamás, Száraz Evelyn
43-44. Panka Daniel, Panka Dorottya
45-46. Meszaros Bence Levente, Balanescu Liliana
47. Kőszegi Gergely, Kiss Dorottya
48-49. Bátor Tamás, Fügedi Laura
50-51. Sulyán Bálint, Bálint Nikoletta
50-51. Pintér Tibor, Bertalan Réka