Címvédés a Standard világbajnokságon

Ausztriában, Bécsben rendezték meg a Standard táncok világbajnokságát, amelyen a magyar bajnok Fodor Norbert Csanád és Vaszi Réka Beáta, valamint a magyar bajnoki ezüstérmes Hegyes Bertalan és Farkas Boglárka képviselte Magyarországot.

A Standard világbajnokság 81 fős mezőnyében az előselejtezőből egyik magyar páros sem jutott tovább egyenes ágon, így a redance során ismét parkettre szólították őket. Fodor Norbert Csanád és Vaszi Réka Beáta a redance-ből bejutott a selejtezőbe - az egyenes ági továbbjutáshoz egyébként három X hiányzott nekik -, majd itt a legjobb 48 között ért véget számukra a világbajnokság, egy finn kettőssel holtversenyben a 47-48. helyen végeztek. Hegyes Bertalan és Farkas Boglárka számára a redance jelentette a végállomást - öt X kellett volna a továbbjutáshoz -, az 55. helyen zártak.

 A világbajnokság döntőjébe két-két orosz és litván, valamint egy olasz és egy német páros jutott be. Az aranyérmet idén is az orosz Dmitry Zharkov és Olga Kulikova szerezte meg - 2015-ben lettek először világbajnokok, ez a negyedik címük zsinórban - a litván Evaldas Sodeika és Ieva Zukauskaite előtt, míg a dobogó harmadik fokára az olasz Francesco Galuppo és Debora Pacini állhatott fel.

Standard táncok világbajnoksága (81 induló):
1. Dmitry Zharkov, Olga Kulikova (Oroszország)
2. Evaldas Sodeika, Ieva Zukauskaite (Litvánia)
3. Francesco Galuppo, Debora Pacini (Olaszország)
4. Evgeny Moshenin, Dana Spitsyna (Oroszország)
5. Vaidotas Lacitis, Veronika Golodneva (Litvánia)
6. Anton Skuratov, Alena Uehlin (Németország)
...
47-48. Fodor Norbert Csanád, Vaszi Réka Beáta (Magyarország)
55. Hegyes Bertalan, Farkas Boglárka (Magyarország)

(Forrás: WDSF)