Desdemonium - bemutató a Bethlen Téri Színházban

2018. október 18-án mutatják be Budapesten, a Bethlen Téri Színházban Kertész Mónika és Halász Gábor, operaénekes és rendező-koreográfus, Desdemonium című előadását. Az élő hárfamuzsikával (Kriesch Barbara) kísért összművészeti alkotás a színház Ambíció sorozatának második bemutatója.

Az alkotó-előadók ajánlója:
Könnyebb feladni magunkat és mások alapvetései szerint élni életünket, vagy megéri küzdeni az identitásunkért? Vajon honnan tudjuk, hogy megtaláltuk azt és nem illúzióban ringatva éljük mindennapjainkat? Tényleg a saját értékrendszerünk szerint élünk, vagy nem is tudatosul bennünk, hogy mások életéhez alakítjuk a miénket?
Rendhagyó összetételű előadói duó, Kertész Mónika operaénekes és Halász Gábor táncos- koreográfus állt össze első interdiszciplináris előadásuk megalkotására, az IN-PACT társulat alapítóiként. Rossini Othello című operájából Desdemona karakterét ragadják ki, majd illesztik be a mai korba, mai felfogások közé. Desdemona kiszolgáltatott helyzetén keresztül mutatják be az identitásvesztés, és –nélküliség, az egymástól való függőség állapotát, annak érzelmi folyamatát. E karaktert elsősorban Othello feleségeként definiálják, személyiségét az őt körülvevő férfiak alakítják. Életét és sorsát is ők határozzák meg; ők emelik fel, vagy épp ők azok, akik kihúzzák a szőnyeget a lába alól. A darab ezúttal Desdemona szemszögéből és az előbb említett viszonyrendszer vizsgálatából épül fel.

desdemonium

IN-PACT:
Az IN-PACT /Interdisciplinary Performing Arts Collective/ létrehozói, Kertész Mónika operaénekes és Halász Gábor táncművész-koreográfus, visszanyúlva a klasszikus kultúra gyökereihez, megteremtik az átjárást, összefonódást és fúziót az egymástól eltávolodott és jelen korunk előadóművészeti ágai között. Az IN-PACT azzal a céllal jött létre, hogy különböző műfajokat egyesítsen, melyek kiegészítik és támogatják egymást az előadói térben, hogy valami teljesen újat hozhassanak létre. Ezzel minél szélesebb érdeklődési körű közönséget szeretnének megérinteni. A produkciókban komoly-, kortárs és elektronikus zene, élő énekhang, beszédhang, tánc-, mozgás- és színházművészet, illetve digitális audiovizuális művészet jelenik meg. A művészek célja többek között saját korlátaik feloldása, a megszokott előadó-, és alkotóművészi közegből való kilépés és a különbözőségek közötti párbeszéd. Inspiratív és támogató szféra létrehozásával közösségi alkotási folyamat zajlik, címkék nélküli, és műfaji meghatározásokat kerülő produkciók létrehozására törekedve.

Ambíció tehetségprogram:
A Bethlen Téri Színház Ambíció sorozatában fiatal, ambiciózus alkotók vagy alkotócsapatok kapnak lehetőséget új előadás bemutatására, műfaji megkötés nélkül. A sorozat célja, hogy elsődlegesen azok az alkotók mutatkozhassanak be, akiknek más lehetősége nem, vagy csak korlátozottan adódik. A 2018-2019-es évadban a legkülönfélébb műfajú Ambíció előadásokat tűzik műsorra, amelyek közt van tánc, próza, kortárs opera és összművészeti alkotás is.

A bemutató időpontja: 2018. október 18. 19.00

A bemutató helyszíne: Bethlen Téri Színház - Budapest, VIII. kerület, Bethlen Gábor tér 3.

Alkotók/Előadók: Kertész Mónika, Halász Gábor
Közreműködik: Kriesch Barbara – hárfa
Elektronikus zene: Halász Gábor
Zenei részletek: Rossini, Gasparini

Belépjegy rendelhető e-mailben a jegy@bethlenszinhaz.hu címen, illetve telefonon a +36 1/700-1433 számon)

(Forrás: Bethlen Téri Színház, Fotó: Makai Eszter)