Döntős eredmények a miami World Latin Dance Cup-on

Pék Máté és Nagy Edit Lilla 2013-ban már letette névjegyét Miamiban a World Latin Dance Cup elnevezésű versenyen, 2014 decemberében ismét jól szerepeltek az amerikai városban rendezett viadalon.

A fiatal páros novemberben a csehországi Liberecben a WADF szervezet világbajnokságán 8 arany és 5 ezüstérmet szerezett, majd 2014. decemberében ismét elutazhattak a floridai Miamiba, ahol bravúrosan szerepeltek. 16 évesen három kategóriába neveztek be és mindháromban - Amateur Felnőtt Bachata, Junior Salsa, Junior Lady Salsa Shine - bejutottak a döntőbe, így a világ legjobbjaival táncolhattak egy parketten.

pék mté, nagy edit lilla

A török csapat vezetője "Hungarian Wonders"-nek (Magyar Csodák) nevezte őket és a fiatalok meghívást kaptak a 2015. májusában Antalyában megrendezésre kerülő Mediterrán Fesztiválra, ahol nagy szeretettel várják őket két extra produkcióval.

A karácsonyi ünnepek után január elején a Budapesten rendezett tizedik Hungarian Salsa Copa versenyen Pék Máté és Nagy Edit Lilla két versenyszámban indult - Páros Salsa-LY Style, Freestyle-Dance Show - mindkettőben megszerezték a győzelmet, a Bachata versenyben pedig a bronzérmet gyűjtötték be.

pék máté, nagy edit lilla

Az év eleji verseny után kemény felkészülés vár a párosra, ugyanis az idén több világversenyen szeretnének elindulni, amelyeken a cél a döntőbe jutás. 

Az információt és a képet köszönjük dr. Gál Andreának, Nagy Edit Lilla édesanyjának!