Eiffel táncest - Újra táncest a főváros szívében

2017. december 1-jén, pénteken második alkalommal várja a táncolni vágyókat Budapest szívében az Eiffel Bistro&Bar. A vacsorázási lehetőséggel egybekötött táncesten standard, latin és modern divattáncok zenéire táncolhatnak a résztvevők 18 órától éjfélig. Ezen az estén a volt Szombat Esti Láz egyik DJ-je, Karlovics Ottó szolgáltatja a jobbnál-jobb tánczenéket.

A táncest megálmodója Szeift-Mogyorósi Kriszta, akivel az első est tapasztalatairól és a jövőbeni tervekről is beszélgettünk.

- Milyen volt az első est, milyen volt a fogadtatás?
- Azt gondolom jól sikerült, a visszajelzések is ezt igazolják. Többen jelezték már akkor, hogy a következő estre is jönnek, ez nagy öröm számomra. Minden korosztály képviseltette magát már az első alkalommal is, voltak huszonévesek és ötven fölötti, örökifjú táncosok is.
- Hogyan jött az ötlet, hogy egy ilyen táncestet szervezz?
- Szeretném, ha lenne egy olyan hely, egy esemény, ahol tánciskoláktól, tánctanároktól függetlenül bárki jól érezheti magát, kulturáltan szórakozhat, táncolhat, ismerkedhet más táncosokkal. A társastánc kedvelői kevés helyen tudják „kitáncolni” magukat, hiszen több tánc is elég helyigényes. Az Eiffel Bistro&Bar-ban mintegy száz négyzetméteres tánctér áll rendelkezésre, azaz itt standard táncokat, például bécsi keringőt is lehet kényelmesen táncolni. És szerettem volna, szeretném, hogy a tánc mellett legyen lehetőség beszélgetésre is, tulajdonképpen egy társadalmi esemény legyen, egy jó hangulatú közösség alakuljon ki. Örülök annak, hogy egy olyan helyszínt találtam, akik partnerek ebben. A vacsorázási lehetőséget is többen kihasználták már az első alkalommal.
- Ha már szóba hoztad a parkettet, így beszéljünk kicsit a körülményekről. Egy táncosnak fontos a talaj borítása és az is, hogyan öltözzön. Emellett a zene is fontos tényező.
- A tánctér borítása parketta hatású kő, tehát egy picit keményebb, mint a rendes parketta. Lehet tánccipőt hozni, de nem kötelező, a vendégekre bízzuk kinek mi a kényelmes egy táncos estére. Az öltözködést illetően a smart casual az irányadó, a kényelmesen elegáns, azaz az uraknak ajánlott a szövetnadrág inggel, (a farmer kerülendő), míg a hölgyeknek elegáns nadrág vagy szoknya blúzzal ajánlott. Az első estén élő zene volt, a tervek szerint minden második est lesz ilyen. Az élőzenének van egy különleges hangulata, többen örültek is a zenekarnak, persze aki még sosem táncolt élő zenére, annak picit szokatlan volt, de összességében nagyon pozitív volt a fogadtatás. December 1-jén Karlovics Ottó szolgáltatja majd a zenét, ő korábban a Forgách utcában rendezett Szombat Esti láz egyik DJ-je volt.
- Milyen gyakran lesznek táncestek?
- Havonta egyet tervezünk egyelőre, a hónap első péntekjére szeretnénk „beállni”, hogy mindenki tudjon tervezni előre. Vannak tervben tematikus esték, szeretnénk fellépőkkel is színesíteni a programot, akár nyitni egy kicsit más táncágak irányába. Egy-egy bemutatóval szeretnénk egy kicsit szórakoztatni a táncest résztvevőit már a most pénteki rendezvényen is, amíg két táncos blokk között pihennek.
- Milyen az érdeklődés a következő est iránt?
- Foglaltak már többen előre vacsorás jegyeket, ez mindenképpen jó hír azt gondolom. Örülnék, ha sokan kihasználnák ezt a lehetőséget és meggyőződnének arról, hogy ez az esemény, a táncról, a táncos közösség építéséről, a kulturált táncolási lehetőségről szól. Várunk minden táncost kortól, tánctudástól függetlenül, ha szeretnének egy kellemes táncos estét eltölteni. Mivel a hely befogadó képessége korlátozott - 100-120 fő, ebből 80 vacsoravendég -, ezért kérünk egy előzetes regisztrációt mindenkitől a kényelmetlenségek elkerülése végett.
- Neked van egyébként táncos múltad?
- Korábban versenytáncoltam, de többek között a folyamatos sérülések miatt be kellett fejeznem a versenyzést. A tánctól igazán sosem szakadtam el, az ELTE után elvégeztem a Táncművészeti Főiskolát is, majd a sors úgy hozta, hogy tanítani kezdtem. Ma már nem is tudnám elképzelni az életemet tánc nélkül.

A táncest időpontja: 2017. december 1. 18 óra

A táncest helyszíne: Eiffel Bistro&Bar - Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 78.

Belépőjegy: vacsorával (svédasztal korlátlan fogyasztással) 5.900 Ft, sétálójegy 2.000 Ft

Előzetes regisztráció: https://goo.gl/forms/0NrUma0dQGtsb7FX2

Tovább információ: eiffeltancest@gmail.com; Facebook esemény ide kattinva