Elődöntő a Latin Világkupán

Bécsben rendezték meg a Latin Világkupát, amelyen Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes képviselte Magyarországot a 32 fős mezőnyben. 

A magyar bajnok Nagymihály, Szalai páros az első körből bejutott az elődöntőbe, de a középdöntőbe már nem tudtak továbblépni, a 24. helyet szerezték meg. A győzelemet a hetes döntőben az orosz Vitaly Panteleev, Daria Glukhova kettős szerezte meg a lett Marts Smolko, Viktorija Puhovika és a szlovén Miha Vodicar, Nadiya Bychkova duó előtt. Érdemes megemlíteni, hogy a tavalyi ifjúsági latin világbajnok román Paul Moldovan, Cristina Tatar páros a 4. helyen végzett. A korábban magyar színekben is versenyző Sztoján Barna Jaroslava Huberrel egy 10. helyet szerzett Ausztriának a világkupán.

A világkupa mellett Standard International Opent is rendeztek, a 34 fős mezőnyben három magyar kettős volt. Filotás Márk és Barkóczi Zsófia éppen csak lemaradt a középdöntőről, a 13-14. helyet szerezték meg holtversenyben egy ukrán párral. Tejeda Tamás Márk és Nyitrai Edina az elődöntőről maradt le egy hellyel, ők a 25. helyen zártak, Karikó-Tóth Tamás és Száraz Evelin pedig 27. lett.

A seniorok versenyében is volt magyar érdekeltség, a Senior I. Standard Openen Szabó Zsolt és Ónodi-Szabó Valéria a 18., Orosz László és Király Marianna a 20. lett a 20 induló közül.

Latin Világkupa (32 induló):
1. Vitaly Panteleev, Daria Glukhova (Oroszország)
2. Marts Smolko, Viktorija Puhovika (Lettország)
3. Miha Vodicar, Nadiya Bychkova (Szlovénia)
4. Paul Moldovan, Cristina Tatar (Románia)
5. Maxim Stepanov, Emma-Leena Koger (Németország)
6. Giovanni Pernice, Erika Attisano (Olaszország)
7. Juri Kagan, Anastasia Selivanova (Észtország)
...
24. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes (Magyarország)

(Forrás: WDSF)