Eredmények a belgrádi WDSF Openről

A Szerbiában, Belgrádban megrendezett WDSF Open versenyen volt magyar induló a hétvégi nemzetközi versenyek közül és ismét nem maradt érmek és jó eredmények nélkül a magyar táncsport.

Az International Latin Openen a 62 fős mezőnyben öt magyar páros volt. Süttő Roland és Tombácz Anikó a középdöntőről éppen csak lemaradva a 13. helyen végzett az elődöntőben. Suti András Zsolt és Deminger Corinna is elődöntős volt, ők a 21-22. helyet szerezték meg. Három páros a második fordulóig jutott: Széles András és Meszlényi Viktória a 29., Paszternák Christopher és Magnucz Dóra a 40., Urbán Tamás és Répás Szilvia a 45-46. lett.

Két magyar vonatkozású eredmény: a korábban magyar színekben versenyző, de jelenleg osztrák színeket képviselő Sebesi Hunor Jaroslava Huberrel középdöntőbe jutott, a 12. helyen végeztek, míg a szerb színekben induló Erdélyi Szilárd és Juhász Zsófia a 17. helyet szerezte meg.

A Junior II. Standard Openen 35 páros indult, közülük három volt magyar. Kulják Krisztián és Bálint Nikoletta, valamint Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra is bejutott a döntőbe. A Kulják, Bálint páros a dobogóra is felállhatott, bronzérmet szereztek, míg a Szalai, Balla kettős a 6. helyen végzett. Börcsök Balázs és Tabatabai Nejad Petra elődöntős volt, a 20-21. helyen zártak.

A Junior I. Latin Openen a 20 fős mezőnyben Biri Gábor és Nagy Fruzsina 15. lett.

A Standard Rising Star versenyen 19 pár indult, Sorin Neagu és Elek Réka bejutott a döntőbe és ezüstérmet szerzett, Urbán Tamás és Répás Szilvia is döntős volt, ők a 7. helyen végeztek.

Szombati eredmények: 
A Standard International Open 49 fős mezőnyében két magyar páros elődöntős volt, Tábori Ármin és Dézsy Klaudia a 17., Paszternák Christopher és Magnucz Dóra a 24. helyet szerezte meg. Urbán Tamás és Répás Szilvia a 27. helyen zárt.

Az Ifjúsági Standard Openen a 39 fős mezőnyben Sorin Neagu és Elek Réka ott volt a döntőben és a dobogó második fokára állhattak fel. A junior korú Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a középdöntőig jutott és a 8. helyen végzett.

A Junior II. Latin Openen az 51 fős mezőnyben négy magyar páros volt, közülük hárman bejutottak az elődöntőbe. Kulják Krisztián és Bálint Nikoletta sikerrel vette az elődöntőt és a középdöntőt is, bejutottak a döntőbe, ahol végül a 6. helyet szerezték meg. Mészáros Bence Levente és Balanescu Liliána a 14-15., Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a 16. helyen végzett az elődöntőben. Börcsök Balázs és Tabatabai Nejad Petra a 33. lett.

A Junior I. Standard Openen 20 páros indult, Biri Gábor György és Nagy Fruzsina a középdöntőig jutott és a 10. helyen végzett.

A pénteki Latin Rising Star versenyen a 23 fős mezőnyben két magyar páros volt: Széles András és Meszlényi Viktória bejutott a döntőbe és felállhatott a dobogó harmadik fokára, míg Pölyhe Máté és Nagy Evelin a 13-14. lett. Egy részben magyar vonatkozású jó eredmény is született: a szerb színekben versenyző Erdélyi Szilárd Juhász Zsófiával ezüstérmet szerzett.

(Forrás: WDSF)