Győzelem a Latin World Openen Brassóban

Ezen a hétvégén Brassóban rendeztek WDSF Opent, amelyen sok magyar páros is parkettre lépett, és egy magyar győzelemnek is örülhettünk.

A Latin World Openen 60 páros indult, hat magyar kettős volt a mezőnyben, valamennyien bejutottak a második fordulóba. Az elődöntőbe két magyar kettős került be: Andrea Silvestri és Váradi Martina, valamint Nagymihály Balázs és Szalai ÁgnesSüttő Roland és Tombácz Anikó a 27-28., Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna a 32. helyen végzett - mindkét páros redance nélkül volt ott a második fordulóban -, a redance-ből továbbjutott két duónk közül Urbán Tamás és Répás Szilvia a 40-41., Paszternák Christopher és Magnucz Dóra a 44-47. helyen végzett.

Az ostravai latin világbajnokságra készülő két párosunk közül a hatszoros magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina meg sem állt a döntőig, sőt a dobogó legfelső fokáig, ismét maguk mögé utasították az ifjúsági és U21 világbajnok román Paul Moldovan, Cristina Tatar párost is. Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes az elődöntőben fejezte be a versenyt, ők a 19. helyet szerezték meg.

Az Ifjúsági Latin Openen a 30 fős mezőnyben Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna bejutott a döntőbe és a 4. helyet szerezte meg. Hindrik Gilbert-Hildebrand és Szondi Fanni elődöntős volt, ők a 23-24. helyen zártak.

Szombati eredmények:
A Standard World Openen a 62 induló között három magyar kettős volt, mindegyikük a második fordulóig jutott. Urbán Tamás és Répás Szilvia a 29., Sági István Balázs és Forgó Éva Patrícia a 35-37., Paszternák Christopher és Magnucz Dóra a 38-42. helyen végzett.

Az Ifjúsági Standard Openen a vasárnapi Ifjúsági Standard Európa-bajnokságra készülő két párosunk is elindult. A 32 fős mezőnyben Sorin Neagu és Elek Réka bejutott a döntőbe, ahol az 5. helyet szerezték meg. Sági István Balázs és Forgó Éva Patrícia elődöntős volt, a 18. helyen végeztek.

(Forrás: WDSF)