Eredmények Anconából és Ostravából

Számos verseny közül választhattak a táncosok ezen a hétvégén WDSF-naptárából, több magyar duó az olasz Ancona és a cseh Ostrava felé vette az irányt, hogy megmérettesse magát a nemzetközi mezőnyben.

Anconában a Latin Rising Star versenyen Erdélyi Szilárd és Pollák Anna a 29-31. helyet szerezte meg az 58 páros között, holtversenyben a Nicola Leprai, Balázs Anita kettőssel, akik első közös nemzetközi versenyükön indultak magyar színekben. A két duó a Latin World Open mezőnyében is ott volt, az Erdélyi, Pollák páros a 39., a Leprai, Balázs kettős a 40. helyen végzett az 50 fős mezőnyben.

Ostravában a Standard World Openen 41 induló volt, négy magyar páros vett részt ezen a versenyen. László Csaba és Páli Viktória egészen a döntőig táncolt és végül a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Szepesi József és Farkas Bettina a középdöntőben fejezte be a versenyt, a 11-12. helyen végeztek egy szlovák párral holtversenyben. Zsigovics István és Katona Zsuzsanna a 29-30., Balázs Zsombor és Youssef Adelina a 33. helyen zárta ezt a viadalt.

hidi balázs, szőke zsuzsanna

A cseh városban az Ifjúsági Latin Open versenyen két magyar páros indult, mindketten a középdöntőig jutottak. Bóka Dániel és Szalai Nikoletta a 7., Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna a 12. lett a 25 fős mezőnyben. Utóbbi kettős Hidi Balázs lázas betegsége miatt sajnos a középdöntőben már nem tudott parkettre lépni, ezért végeztek a 12. helyen, pedig az első két kör eredménye alapján a dobogóra mindenképpen, sőt még a végső győzelemre is esélyesek voltak.

Az ostravai Latin World Openen a 64 fős mezőnyben Balázs Zsombor és Youssef Adelina képviselte a magyar színeket, a páros a 40-42. helyet szerezte meg.

 (Forrás: WDSF)