Eredmények szlovák nemzetközi versenyekről

A hétvégén Szlovákiában több nemzetközi - nem WDSF - versenyt is rendeztek, ezeken jónéhány magyar páros is megmérettette magát. Az új és a feltörekvő pároknak is jó lehetőség volt ez a tapasztalatszerzésre, hiszen többek között felmérhették, hogy mire képesek a B-A-S vegyes osztályos mezőnyben.

Szombaton Gálszécsen - Secovce - a latin versenyben a 22 fős mezőnyben két magyar páros jutott a döntőbe: Tímár Attila és Szalontai Kata a 4., Kurtyán Miklós és Tóth Katalin a 6. helyet szerezte meg. Gellai Tamás és Vorobchenko Darja a 7., Nick Balázs és Serfőző Dorottya a 10-11., Vaszily Tibor és Bakos Adrienn a 12-13., Schiller László és Levacsics Lívia Adél a 17., Petar Marjanovic és Kuti Kamilla a 19-20. lett. Utóbbi duó standard táncokban is indult, ott a 6. helyen végeztek.

Vasárnap Nagymihályon - Michalovce - rendeztek latin versenyt a B-A-S osztályos táncosoknak 19 páros részvételével. Ezen a versenyen is két magyar duó jutott a döntőbe: Mészáros Mihály és Szatmári Dorottya második lett, Széles András és Matyóka Nikolett az 5. helyen végzett. Mindkét párosnak ez volt az első versenye. Az előző nap döntős Tímár Attila és Szalontai Kata a 7., Vaszily Tibor és Bakos Adrienn a 10-11., Magyar Dávid és Terebesi Marianna a 18-19. lett.