Érmek a Kosice Open első napján

A kétnapos Kosice Open első napján több magyar páros is dobogóra állhatott az open versenyeken. Junior, ifi és senior kategóriában volt magyar dobogós Kassán, egy magyar győztesnek is tapsolhatott a közönség, míg a felnőttek az elődöntőig jutottak.

Junior II. Standard Openen magyar győzelem született Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka révén, 21 duó közül a junior standard magyar bajnokot látták a legjobbnak a pontozók. A mezőnyben volt még két magyar kettős, Szabó Noel Marcell és Mátyus Maja a 8., Barcsik Márk és Czifrik Panna a 9. helyen végzett.

A Junior II. Latin Openen 19 páros indult, négy magyar volt a mezőnyben, közülük ketten döntőbe jutottak. A junior latin magyar bajnok Pellei Mihály és Tereza Sedlakova bronzérmet szerzett, Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka a 6. lett. Gáspár Patrik és Veres Emőke Mónika a 8., Barcsik Márk és Czifrik Panna a 12-13. helyen zárt. 

Az Ifjúsági Latin Openen is két magyar döntős páros volt és egy érmet szereztünk itt is. Az ifjúsági latin magyar bajnok Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna állhatott fel a dobogó második fokára - folytatva az elmúlt hónapok nagyszerű eredménysorozatát -, míg Horváth Kende Soma és Karcagi Laura az 5. helyet szerezte meg a 33 fős mezőnyben. Balga Kristóf és Palásti Sára a 16., Földi Bálint és Nyári Georgina a 19., Petar Marjanovic és Kuti Kamilla a 23. lett ebben a versenyszámban.

A felnőtteknél a Latin International Openen az 55 induló között 13 magyar páros volt, közülük öten jutottak be a legjobb 24 közé. A legjobb helyezést a magyar bajnoki bronzérmes Süttő Roland, Tombácz Anikó kettős érte el, ők éppen csak lemaradva a középdöntőről a 13-14. helyen végeztek egy belga duóval holtversenyben. Mészáros Mihály és Szatmári Dorottya a 17., Suti András Zsolt és Deminger Corinna a 18., Fáskerti Zsolt és Ocsovszki Eszter a 23., Turcsány Gergely és Bendó Csilla a 24. helyen zárta a versenyt. Földi Bálint és Nyári Georgina a 35-36., Tímár Attila és Szalontai Kata a 38., Antal Gergő és Lükő Dalma a 39., Belucz Zoltán és Száraz Evelin valamint Szánthó Péter és Juhász Szilva holtversenyben a 40-41., Horváth Kristóf és Szatmári Orsolya Eszter a 42-43., Paszternák Christopher és Magnucz Dóra a 44., Karikó-Tóth Tamás és Elek Réka a 49-50. lett.

A Senior I. Latin Openen hét páros mérettette meg magát, Kiss Mihály és Bánkúti Ágnes ezüstérmet szerzett. A Senior I. Standard Openen 11 páros indult, Szabó Zsolt és Ónodi-Szabó Valéria a 8., Asztalos Zoltán és Kissné Szegedi Zsuzsanna a 9-10. helyen végzett.

Az osztályos versenyeken a Felnőtt B Latin kategóriában Jakab Sándor és Varga Zsuzsa Marietta a 2., Karikó-Tóth Tamás és Elek Réka a 3., Plósz Bence és Fejes Dalma a 4., Petar Marjanovic és Kuti Kamilla a 6., Zsigovics István és Katona Zsuzsanna a 7., Zsoldos Gábor és Varga Klaudia a 16. helyet szerezte meg a 18 fős mezőnyben.

A Felnőtt A Latin versenyen Horváth Kristóf és Szatmári Orsolya Eszter, valamint Paszternák Christopher és Magnucz Dóra a 7-8., Antal Gergő és Lükő Dalma a 10. helyen végzett a 13 induló között.