Eseménydús hétvége következik

Egy eseménydús hétvége elé néznek a versenytáncosok és az akrobatikus rocky-sok is, mindkét szakágban több világversenyt rendeznek a következő két napban.

Versenytáncban az ifjúsági korosztálynak Standard világbajnokságot rendeznek Japánban, a magyar színeket a Szalai Dénes, Balla Petra és a Sulyán Bálint, Bálint Nikoletta páros képviseli. 

Olaszországban igazi nagyüzem lesz: a felnőttek Latin Európa-bajnoksága mellett a Senior III. Standard világbajnokságnak is otthont ad Rimini. Szombaton az Andrea Silvestri, Váradi Martina és a Hidi Balázs, Karcagi Laura párosnak lehet szorítani a várhatóan 71 fős latin mezőnyben, vasárnap pedig a Kránicz József, Dobó Erika senior kettős próbál minél jobb helyezést elérni a közel 400(!) induló között. A senior magyar páros kiemeltként csak a harmadik körben kapcsolódik be a versenybe.

Akrobatikus rock'n'roll-ban szombaton serdülő, junior és felnőtt 'B' párosoknak rendeznek világkupát szintén Riminiben - sok magyar résztvevővel -, míg vasárnap a Akrobatikus rock'n'roll Női Formációs Európa-bajnokság - három magyar csapattal - és Boogie-woogie világkupa és World Masters verseny lesz az olasz városban.

A rocky versenyt szombaton ide kattintva lehet élőben követni.