Európa-bajnok lett a Király, Czetl rocky páros

Olaszországban, Riminiben rendezték meg a junior, serdülő és felnőtt akrobatikus rock'n'roll páros Európa-bajnokságot, amelyen egy arany és egy bronzérmet szereztek a magyar fiatalok.

A junior párosok 32 fős mezőnyében négy magyar duó indult. Király Ádám és Czetl Fanni a világkupa győzelmek után az Európa-bajnokságon sem talált legyőzőre, aranyérem került a nyakukba. Karácsony Krisztián és Kundrát Fanni az elődöntőig jutott a kontinensviadalon, ők a 11. helyet szerezték meg. Tibold Márton és Tibold Eszter a 14., Szoljár Bence és Lajti Renáta a 19. helyen végzett a negyeddöntőben.

A serdülő párosok 33 indulója között is négy magyar kettős volt, csakúgy mint a junioroknál és itt is volt magyar döntős. Polyánki Benedek és Szőke Kitti egy francia és egy orosz páros mögött bronzérmet szerzett. Az elődöntőben ért véget a verseny a Kovács Kornél, Korpás Petra kettősnek, akik a 8. helyen végeztek. Toma Patrik és Apró Lili a 13., Bíró Sebestyén és Nagy Kincső Laura a 15. helyen zárt a negyeddöntőben.

A női formációs világkupát a High Five csapata nyerte a 19 fős mezőnyben, a döntő másik magyar résztvevője a New Collection a 4. helyet szerezte meg. A Baby Dolls a 8., a Fighters a 9. helyen végzett az elődöntőben, míg a Ladies a reményfutam után búcsúzott, a 13. helyen zártak.

A Boogie-Woogie világkupán 52 páros indult, Pető Gábor és Gölöncsér Adrienn a 20. helyen végzett a negyeddöntőben. Schmidt Gábor és Schmidt-Vachtler Erzsébet a 30., Cserép János és Virág Éva a 38. helyen zárt a reményfutam után.

A Boogie-woogie junior világkupán a 43 fős mezőnyben Szentiványi Richárd és Takács Odett a 41. helyen zárt.

(Forrás: WRRC)