Európa-bajnoki aranyérmek látványtáncban

Romániában, Székelyudvarhelyen rendezték meg idén júniusban a Látványtánc Európa-bajnokságot, amelyen szép magyar eredmények születtek. Számos magyar táncegyesület, tánciskola, művészeti intézmény táncosai vettek részt és küzdöttek meg a szlovák és román versenytársakkal a parketten.

A Future Dance Tánciskola sorozatban negyedik éve hoz aranyérmeket az MLTSZ Látványtánc Európa Bajnokságáról. Az idén két koreográfiát neveztek be a versenyre és mindkettővel aranyérmet nyertek a junior (13-17 évesek) korosztályban: Modern balett szóló és Dance Show csoport (a képen a győztes lányok) kategóriában. Az iskola vezetője Kelemen Krisztina tánctanár és koreográfus. A Future Dance Tánciskolában Pilisvörösváron, Pilisszenitivánon és Piliscsabán színpadi látványtáncot, modern balettet, kortárs és modern táncot valamint ritmikus gimnasztika alapokat tanulhatnak a diákok. (A Facebookon a Future Dance név alatt található a tánciskola)

future dance

Az információkat köszönjük Kelemen Ilonának!

Az MLTSZ V. Európa-bajnokságon színpadi és művészi látványtáncok, folklór, dance show, sporttáncok, trend táncok, majorette és twirling, tánctermi táncok, generációs táncok, tánc és előadóművészet valamint nyilt kategóriában rendeztek versenyt.

A teljes eredménylista megtalálható a Magyar Látványtánc Sportszövetség honlapján ide kattintva.