Ezüstérem a World Latin Dance Cup versenyen

Az Egyesült Államokban, Miaimiban rendezték meg december közepén a World Latin Dance Cup elnevezésű táncversenyt, amelyen Pék Máté és Nagy Edit Lilla egy ezüstérmet szerzett.

Az Albert Torres nevével fémjelzett rangos salsa és bachata világbajnokságon harmadik alkalommal vett részt a magyar páros. Idén három kategóriában - felnőtt amatőr bachata páros, salsa junior páros és salsa junior lány szóló - indultak és valamennyiben döntőbe jutottak. 

A magyar páros Törökországban a Mediterrán Latin táncfesztiválon kvalifikálta magát az amerikai versenyre, és mivel Antalyában mindegyik kategóriát megnyerték, ezért Miamiban csak a középdöntőben kellett bekapcsolódniuk a küzdelmekbe.

A legjobb eredményt a bachata versenyben érte el Pék Máté és Nagy Edit Lilla: egyedüli európaiként bekerültek a hét kettőst felvonultató döntőbe és ezüstérmet szereztek egy kanadai-kubai duó mögött alig 1,5 ponttal lemaradva. A salsa junior páros döntőben az 5. helyen végzett a Pék, Nagy kettős, míg Nagy Edit Lilla a salsa junior lány szóló versenyben a 9. helyen zárt.

Az információkat köszönjük dr. Gál Andreának!