Fairplay - ősbemutató a Városmajorban

2017. augusztus 13-án mutatják be a budapesti Városmajori Szabadtéri Színpadon a Coincidance Táncszínház Fairplay - Sportóriások legendája című táncjátékát, amellyel a rendező-koreográfus Gyulai Júlia édesapjának, a legendás sportriporter Gyulai Istvánnak állít emléket.

Amikor béke van és a jóléti társadalom fogalma értelmet nyer a hétköznapokban, amikor az élet nem a túlélésről szól, hanem tényezőt képez a mindennapok minősége is, az ember törvényszerűen vágyni kezd határainak feszegetésére. Keressük a többet, az újat, a mást: az élet katartikus jelenlétét a megszokás és a nyugalom kipárnázott ösvényén. Más és más módon, de éhezünk a katarzisra és az eufóriára – ezért nyerhet teret magának újra és újra a művészet és a sport. Számtalan különböző módon élhetjük ezt meg, az élmény azonban ugyanabból a vágyból fakad, és ugyanahhoz az állapothoz vezet. Sport és művészet - a katarzis, a mindent elsöprő, túlcsorduló létélmény két diadalittas vezére, amelyek életünket többé, színesebbé, valódibbá teszik.

Az előadás egy fiatal fiú álmain és küzdelmein keresztül mutatja meg, hogy mit jelent a semmiből indulni, kitartani, végül célba érni. Hogy mi az, amiért érdemes küzdeni, és mit ad, mire tanít, miben nevel, miben támogat a sport. A Fairplay - Sportóriások legendája című táncelőadással Gyulai Júlia a Coincidance Táncszínház művészeinek közreműködésével nem titkolt módon édesapjának, Gyulai István egykori sportkommentátornak és sportlegendának állít emléket.

Előadják: a Coincidance Táncszínház művészei
Jelmez: Székács Zsófia
Díszlet: Potornai Norbert
Rendező-koreográfus: Gyulai Júlia

Az előadás időpontja: 2017. augusztus 13. 20 óra

Az előadás helyszíne: Városmajori Szabadtéri Színpad - Budapest, XII. kerület

Belépőjegy: 2.100-3.000 Ft közötti áron ide kattintva.

(Forrás: www.coincidance.hu)