Fél évszázados a Savaria Táncfesztivál

2015. november 28-án rendezik meg az 50. Savaria Táncfesztivált Szombathelyen. Alig néhány verseny van a világon, amely ilyen komoly múltra tekint vissza: 1966 óta minden évben vendégül látja a vasi megyeszékhely a versenytáncosokat. Számos világbajnokot láthatott a közönség a parketten a fél évszázad során – többek között egyetlen versenytáncos világbajnokunkat, Törökgyörgy Melindát is –, a városban komoly rangja van a Savaria táncversenynek, igazi társadalmi esemény.

2008 óta több nagy világverseny rendezési jogát is megkapták a szervezők: 2008-ban Latin Grand Slam forduló, 2009-ben Tíztánc Európa-bajnokság, 2010-ben Latin Európa-kupa, 2011-ben Tíztánc Világkupa, 2012-ben ismét Latin Európa-kupa, 2013-ban pedig Tíztánc Európa-bajnokság volt az Agóra Művelődési Központban. 2014-ben a felnőtt Latin World Open volt a fő versenyszám, mint ahogyan idén is a latin táncosokat várják a világ minden tájáról Szombathelyre. Tavaly igen erős volt a mezőny, a latin magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina akkor nem tudott felállni a dobogóra, a 4. helyen végeztek. Az idei nevezési listát egyelőre nem ismerjük, de a világranglista 7. helyén álló hétszeres magyar bajnok - egy héttel a világbajnokság után - ott lesz a Savaria Táncfesztiválon. Remélhetőleg sok magyar páros lesz a mezőnyben a jubileumi versenyen, így lesz kiért szorítani a nézőknek.

A Latin World Open mellett a Senior III. Standard Open szerepel a programban idén Szombathelyen, a kategória magyar bajnokának, a Kránicz József, Dobó Erika kettősnek biztosan szurkolhat majd a hazai közönség.

A délutáni programra (13-17 óra között) 2.700 Ft, az esti programra (19-23 óra között) 5.200 Ft a belépőjegy a megújult Agóra Művelődési Központba.

A versenyről bővebb információk a Savaria Táncfesztivál hivatalos honlapján olvashatók.