German Open, 1. nap

Megkezdődött az idei German Open Stuttgartban, a világ legjelentősebb táncversenyén az első napon sok magyar páros is parkettre lépett.

A felnőtteknél a Latin Rising Star versenyben nyolc magyar kettős volt a mezőnyben, Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes, Horváth Kende Soma és Karcagi Laura, valamint Mészáros Mihály és Szatmári Dorottya továbbjutott az első körből. Filotás Márk és Barkóczi Zsófia, Oroszlán Krisztián és Papp Anna, Tóth Bence Ákos és Bondár Dóra, Horváth Kristóf és Szatmári Orsolya, valamint Farkas Gellért és Fodor Zsófia az első körben búcsúzott a 288 párost felvonultató versenyben.

Az Ifjúsági Latin versenyben Horváth Kende Soma és Karcagi Laura, Farkas Gellért és Fodor ZsófiaOroszlán Krisztián és Papp AnnaTóth Bence Ákos és Bondár Dóra már az első körben parkettre lépett a több mint 200 fős mezőnyben. Közülük a Tóth, Bondár páros folytathatta a következő fordulóban is, ahol kiemeltként csatlakozott a mezőnyhöz Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna. Innen a legjobb 96 közé csak a Hidi, Szőke kettősnek sikerült bejutni és a páros végül ebben a körben fejezte be a szereplését, a 61-62. helyen végeztek. A Tóth, Bondár duó a 142., a Horváth, Karcagi és a Farkas, Fodor kettős holtversenyben a 180-182., az Oroszlán, Papp páros a 183-185. lett a 221 fős mezőnyben.

A Junior II. Tíztánc versenyben egy magyar duó volt, Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka az első fordulóból éppen csak nem jutott be a legjobb 61 közé, a 62-64. helyet szerezték meg holtversenyben.

A Latin Rising Star verseny szerdán folytatódik.

(Forrás: GOC)