German Open 2. nap

A German Open második napján több magyar párosnak is jelenése volt a stuttgarti parketten. A felnőtt Latin Rising Star versenyen a három magyar duó közül Turcsány Gergely és Bendó Csilla a legjobb 144 között a második körben fejezte be a versenyt, Bódi Ferenc és Gyurits Diána számára a legjobb 97, a harmadik kör jelentette a végállomást, míg Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes a legjobb 48 között búcsúzott a további küzdelmektől. A páros éppen csak lemaradt az elődöntőről a 26-27. helyen végzett egy olasz kettőssel. A Bódi, Gyurits duó a 62-66., a Turcsány, Bendó páros a 112-118. helyet szerezte meg a 278 induló közül.

nagymihály balázs, szalai ágnes

A felnőtt Standard Rising Star versenyen Jéri Tamás és Szepesi Lilla képviseli a magyar színeket. A fiatal, még ifjúsági korú kettős bejutott a második körbe a legjobb 145 közé.

Az ifjúsági Standard Open mezőnyében három magyar páros lépett parkettre. Horváth Kende Soma és Karcagi Laura számára az első kör jelentette a verseny végét, Hegyes Bertalan és Kis Violetta valamint Jéri Tamás és Szepesi Lilla pedig a második körben, a legjobb 97 között fejezte be a szereplést ebben a kategóriában. Utóbbi két páros holtversenyben a 78-82. helyet szerezte meg, a Horváth, Karcagi duó a 148-149. lett.

A Junior II. korosztály Latin Open versenyén Hatházi Ádám és Nika Stefanic valamint Pellei Mihály és Hercsik Zsuzsanna indult. Utóbbi páros nem jutott be a második fordulóba, a legjobb 97 közé, míg a Hatházi, Stefanic duó sikerrel vette a harmadik kört is és a negyedik fordulóban is ott volt a legjobb 26 között. Az elődöntő azonban a végállomást jelentette a kisteleki junior világbajnokságra készülő magyar bajnok duónak. A Hatházi, Stefanic páros a 17., a Pellei, Hercsik kettős a 110-115. helyen végzett.

(Forrás: WDSF)