German Open, 4. nap: aranyérem és 6. hely

A German Open negyedik versenynapján magyar győzelemnek, a Süttő, Tombácz kettősnek tapsolhatott a stuttgarti közönség a profi versenyek során és újra döntőbe jutott Latin Grand Slamen a Silvestri, Váradi páros.

A Latin Grand Slamen a 263 fős mezőnyben Andrea Silvestri és Váradi Martina bejutott a döntőbe és a 6. helyet szerezte meg. A nyolcszoros magyar bajnok kettősnek ez volt a második döntője Grand Slam versenyen, először tavaly októberben Moszkvában táncolhattak a fináléban. A győzelmet a moldáv színeket képviselő Gabriele Goffredo és Anna Matus szerezte meg a német színekben induló Marius-Andrei Balan és Khrystyna Moshenska, valamint Timur Imametdinov és Nina Bezzubova előtt.

A harmadik körig jutó Kaszás Richárd és Foteini Pangea a 132., az első fordulóban búcsúzó Pölyhe Máté és Nagy Evelin a 217-220. helyen zárt. Az osztrák színekben versenyző Sebesi Hunor és Jaroslava Huber a 29-32., a szintén Ausztriát képviselő Jüttner András és Renata Smidova a 143-144. lett.

A Standard Grand Slamen Fodor Norbert Csanád és Vaszi Réka bejutott a második fordulóba.

Profi Latin Rising Star versenyen 34 páros indult, Süttő Roland és Tombácz Anikó bejutott a döntőbe, ahol a pontozók őket látták a legjobbnak, így aranyérmet szereztek.

german open, süttő roland, tombácz anikó, andrea silvestri, váradi martina

A Junior II. Standard verseny 107 fős mezőnyében Biri Gábor és Nagy Fruzsina a harmadik fordulóig jutott, egy román párossal holtversenyben a 41-42. helyet szerezték meg. A Junior I. korosztályú Urbán István és Urbán Lilla a második körben búcsúzott, az 58-59. helyen végeztek egy német kettőssel holtversenyben.

A Felnőtt A Standard versenyben 96 páros indult, köztük három magyar duó. Két páros a második fordulóban búcsúzott, Szalai Dénes és Balla Petra a 31-32. helyet szerezte meg egy orosz kettőssel holtversenyben, Sulyán Bálint és Bálint Nikoletta a 45-46. helyen zárt egy ukrán párossal holtversenyben. Pölyhe Máté és Nagy Evelin az első forduló után fejezte be a szereplését, ők a 72. helyen zártak.

Sándor Zoltán ezen a versenynapon ismét pontozott.

Andrea Silvestri és Váradi Martina, 3. kör, Jive:

(Forrás: WDSF, GOC)