Győzelem a boszniai WDSF Openen

Boszniában, Banja Luka városában rendeztek a hétvégén WDSF International Open versenyt, amelyen szép számú magyar küldöttség lépett parkettre. 

A WDSF International Standard Openen két magyar páros volt a 29 fős mezőnyben. Zsom Olivér és Vozár Boglárka egészen a döntőig táncolta magát, a pontozók végül az 5. helyre rangsorolták őket. Filotás Márk és Barkóczi Zsófia a középdöntőig jutott, ők a 10. helyen végeztek.

zsom olivér, vozár boglárka

A WDSF International Latin Openen az 57 fős mezőnyben hét magyar páros mérettette meg magát. A legelőkelőbb helyezést Süttő Roland és Tombácz Anikó érte el, bejutottak a 13 párost felvonultató középdöntőbe és végül a 12. helyet szerezték meg. Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes éppen csak lemaradt a középdöntőről a 14. helyen végeztek. Hetei Máté és Bita Alexa a 19., Turcsány Gergely és Bendó Csilla a 21., Suti András Zsolt és Deminger Korinna a 23., Fáskerti Zsolt és Ocsovszki Eszter a 28., Király Márk és Kaldenecker Enikő a 37. helyen zárta a versenyt.

A Király, Kaldenecker páros az ifik mezőnyében latin és standard táncokban is bejutott a döntőbe, mindkét táncnemben az 5. helyen végeztek.

A Junior II. Latin Openen szereplő junior latin magyar bajnok Pellei Mihály és Tereza Sedlakova gondoskodott arról, hogy a magyar versenyzők ne térjenek haza győzelmi kupa nélkül Boszniából: megnyerték a versenyt.

A Junior I. Latin Openen Szabó Ádám és Kovács Eszter a 2. helyet szerezte meg. A kettős a korcsoport Basic versenyén is elindult, latin és standard táncokban is őket látták a legjobbnak a bírók.

Az információkat és a képeket köszönjük Vozár Boglárkának és Süttő Rolandnak!