Három magyar érem Belgrádban

Szerbiában, Belgrádban a hétvégén rendezték meg a Beodance Opent, amelyen egy pénteki döntős hely után szombaton egy bronzérmet, majd vasárnap egy arany és egy ezüstérmet szereztek a párosaink, emellett több jó eredmény is született.

Vasárnap az Ifjúsági Latin Openen 38 páros indult, a két magyar duó a középdöntőig jutott: Farkas Gellért és Horváth Zsófia a 8., Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a 9-11. helyet szerezte meg.

A Junior II. Standard Openen a 19 fős mezőnyben mindkét magyar páros döntőbe jutott: Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra ezüstérmet szerzett egy orosz duó mögött, míg Biri Gábor és Nagy Fruzsina a 4. helyen végzett.

A Senior III. Standard Openen 5 páros indult, Kránicz József és Dobó Erika megnyerte a versenyt.

A Standard Rising Star versenyen a 23 fős mezőnyben mindhárom magyar páros a középdöntőig jutott: Petar Marjnovic és Kuti Kamilla a 7., Horváth Zoltán és Bense Krisztina a 9., Szabó Gábor Ádám és Benkő Zsuzsanna a 10. helyen végzett.

Szombaton a Standard International Openen a 41 fős mezőnyben három magyar páros elődöntős volt: Petar Marjanovic és Kuti Kamilla a 19., Horváth Zoltán és Bense Krisztina a 21-23., Szabó Gábor Ádám és Benkő Zsuzsanna a 24. helyen végzett. Pölyhe Máté és Nagy Evelin a 30. helyen zárt. 

Az Ifjúsági Standard Openen 33 páros indult, a junior korú Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra bejutott a döntőbe és ott a 6. helyet szerezte meg.

A Junior II. Latin Openen a 29 fős mezőnyben Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra döntőbe jutott és bronzérmet szerzett egy olasz és egy bolgár duó mögött. Biri Gábor és Nagy Fruzsina a középdöntőben a 11-12. helyen végzett egy szlovén kettőssel holtversenyben.

Pénteken a Tíztánc Openen 20 páros indult, Filotás Márk és Barkóczi Zsófia bejutott a döntőbe és a 6. helyet szerezte meg. Pölyhe Máté és Nagy Evelin a középdöntőben a 11. helyen végzett.

A Latin Rising Star versenyen a 18 fős mezőnyben Pölyhe Máté és Nagy Evelin a középdöntőben a 12. lett.

(Forrás: WDSF)