Hat érem a Kistelek Open szombati versenynapján

A tizenhatodik alkalommal megrendezett Kistelek Open nemzetközi táncverseny első versenynapján öt WDSF Open kategóriában hirdettek győztest, ebből kettőt magyar páros nyert meg, összen hat érem - mindegyikből kettő-kettő - jutott a hazai táncosoknak.

Az International Latin Open 37 fős mezőnyében tizenöt magyar páros lépett parkettre, hárman bejutottak a döntőbe. Miha Zerjav és Karcagi Laura megnyerte a versenyt, Zilahi Szabolcs György és Gede az Andrea az 5., Marco Gervasi és Törőcsik Tímea a 6. helyet szerezte meg. A középdöntőben Novák István és Sebesi Daniella a 11. helyen végzett. Az elődöntőben Andrei Petcu és Barna Nicole Vanessza a 14., Szabó Ábel Zsombor és Mátyus Maja a 18., Török Áprád és Molnár Barbara a 19., Gáspár Patrik és Szondi Fanni a 20., Bánáti Marcell és Józsa Janka, valamint Török Tamás és Gyurkovits Éva a 22-24. helyen zárt. Holló Patrik és Sulyán Lilla Katalin a 27-28., Mizsér Tamás és Fülöp Zsuzsanna a 29., Csizmadia Márk és Szikszai Szonja a 30., Reiter Renátó és Kersák Dóra a 32., Paizs Ármin Gábor és Jeges Jázmin Mirjam a 33. lett.

Az U21 Standard Open 26 fős mezőnyében hét magyar páros volt. Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra bejutott a döntőbe és aranyérmet szerzett. Az elődöntőben Nagy Márk és Unger Fanni a 13-14., Patkós Máté és Juhász Dóra a 15., Kovács-Kalic Károly Péter és Balogh Zsófia a 19., Kozák László és Németh Laura a 22. helyen végzett az elődöntőben. Szegfű Kornél és Susánszki Éva a 25., Vajda András és Tatár Bianka a 26. lett.

Az Ifjúsági Latin Openen 25 páros indult, három magyar kettős a döntőig jutott. Szűcs Dávid és Bogdana Turkevich ezüst, Andrei Petcu és Barna Nicole Vanessza bronzérmet szerzett, Hartlein Ákos és Farkas Gréta Éva a 6. helyen végzett. A középdöntőben Holló Patrik és Sulyán Lilla Katalin a 7., Labancz Gábor és Horváth Flóra Kamilla a 10., Lehóczki Zsolt és Bernáth Odett a 11.,  Bánáti Marcell és Józsa Janka a 12. helyen zárt. Az elődöntőben Kovács-Kalic Károly Péter és Balogh Zsófia a 14., Maczkó Márk Miklós és Csorba Viktória a 15., Bánáti Barnabás és Varga Liza a 16., Patkós Máté és Juhász Dóra a 17-18., Szegfű Kornél és Susánszki Éva a 19., Paizs Ármin Gábor és Jeges Jázmin Mirjam a 20. lett.

A Senior III. Standard Open 7 fős mezőnyében Kránicz József és Dobó Erika bejutott a döntőbe és ezüstérmet szerzett egy osztrák duó mögött.

A Senior IV. Standard Open 7 fős mezőnyében Bánfi Antal és Salgó Mariann bronzérmet szerzett, Králik János és Králik Jánosné az 5. helyen végzett a döntőben. Láng István és Rónaszéki Éva a 7. lett az elődöntőben.

A versenyen Lajtai Beatrix pontozott.

(Forrás: WDSF)