Hétvégén Kistelek Open!

2018. szeptember 22-én és 23-án rendezi meg a Pro-Art Táncstúdió Kisteleken a XV. Kistelek Open nemzetközi táncversenyt, amelyre több száz táncost várnak a világ minden tájáról. Az idén az Ifjúsági Standard világbajnokság a "fő versenyszám", amleyre 38 ország 67 párosa adta le a nevezését előzetesen.

Szombaton az Ifjúsági Standard világbajnokságon a szám idei magyar bajnoka, Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra, valamint a magyar bajnoki bronzérmes Nagy Márk és Unger Fanni képviseli a magyar színeket. Ez a két páros vett részt júniusban, Temesváron az Európa-bajnokságon is: a Szalai, Balla kettős a középdöntőig jutott és ott a 9. helyet szerezte meg, míg a Nagy, Unger duó a 44. helyen zárt.

A világbajnokság mellett természetesen megrendezik a jól megszokott Open versenyeket, a felnőttek latin és standard táncokban is International Open keretében mérhetik össze tánctudásukat, a junior II., ifjúsági és senior korosztály WDSF Openeken versenyezhet, míg a junior I. és a gyerek korcsoport Open versenyen bizonyíthat. Gyerek, junior és ifjúsági korosztályban Basic versenyek is lesznek. Vasárnap klubközi és ranglistaverseny is várja a magyar párosokat az Openek mellett, ezekre a nevezési határidő hétfőn éjfél, míg a többi versenyszámban péntekig várják a nevezéseket a szervezők. A szombati versenynapra 143, a vasárnapi versenynapra az Openekre 98, a ranglistára és a klubközire 92 nevezés érkezett hétfőn estig.

Részletes forgatókönyv szerdára várható.

További információk a XV. Kistelek Open hivatalos honlapján.