Hézag - táncelőadás a pesti utcákon

Rendhagyó táncprodukció lesz a hétvégén: magyar művészek közreműködésével 2015. szeptember 25-én és 26-án budapesti utcákon mutatja be Hézag című rendhagyó táncprodukcióját Kitt Johnson, aki a 10. PLACCC Fesztivál felkérésére érkezett Magyarországra.

A dán kortárs táncos-koreográfusnő, Kitt Johnson szeptember elején a PLACCC 2015 meghívására magyar táncművészeknek tartott mesterkurzust, amelynek során kortárs tánccal és mozgással kísérleteztek különleges budapesti helyszíneken. A résztvevők önállóan és csoportban is dolgoztak a dán művész vezetésével és mentorálásával. A mesterkurzus végeredménye a Hézag című produkció, ezt láthatja a közönség szeptember 25-én és 26-án munkabemutató formájában Budapesten, egészen pontosan fővárosi utcákon. Az előadásban közreműködő táncművészek: Frigy Ádám, Valencia James, SAPP (Kökényesi Eszter, Pálfi Gabriella, Szilágyi Kata), Sarlós Flóra Eszter, Szeri Viktor, Zoletnik Zsófia/Sophie és Kiss Gergely/Geret.

Kitt Johnson több mint 25 év alatt dolgozta ki sajátos művészeti kifejezésformáját. Stílusa minimalista, expresszív és innovatív. Színházi munkáit a fegyelmezett testkontroll és az egyszerű, hatásos színpadi elemek iránti fogékonyság határozza meg, előadásaiban pedig intenzív fizikai átalakuláson keresztül fedi fel az emberi lét legmélyebb rétegeit is. Kitt Johnson pályafutása során ötvennél több produkciót hozott létre Dániában és világszerte. Elsősorban szólóelőadások fűződnek a nevéhez, széles repertoárján azonban megtalálhatók csoportos produkciók, kortárs cirkuszi előadások, helyszínspecifikus munkák és gyermekelőadások is. Kitt Johnson 1992-ben alapította az X-act társulatot, amely helyszínspecifikus művészeti programot is indított MELLEMRUM encounters címmel (a Mellemrum laza fordításban: hézag). A program az ebben a műfajban alkotó nemzetközi művészeknek nyújt bemutatkozási lehetőséget, így Zágráb, Makaó, Koppenhága és a Sri Lanka-i Godandugoda után Budapesten is új alkotások születését segíti elő a program.

Az előadás időpontja:
- 2015. szeptember 25. 18 óra
- 2015. szeptember 26. 18 óra

Találkozópont: József Attila Színház előtt - Budapest, XIII. kerület, Váci út 63.

Jegy: 1.000 Ft, diák/nyugdíjas: 800 Ft,
Jegyek online vásárolhatók a www.placcc.hu weboldalon vagy e-mailben megrendelhetők a zsofia.szerecz@gmail.com e-mail címen.

Az előadás időtartama 90 perc, az időjárásnak megfelelő, kényelmes öltözet javasolt!

(Forrás: PLACCC 2015 - Tölgyi Kriszta)

Címkék: