Holtversenyben a magyar párok az Ifi Latin Eb-n

A German Open adott otthont idén az Ifjúsági Latin Európa-bajnokságnak, miután március végén néhány nappal a verseny előtt Moszkva visszalépett a rendezéstől. Stuttgartban 60 páros lépett parkettre a kontinensviadalon, a magyar színeket az ifjúsági bajnok Hegyes Bertalan, Kis Violetta és a bajnoki ezüstérmes Hidi Balázs, Szőke Zsuzsanna kettős képviselte. 

A Hegyes, Kis (felső kép) duó az első körből egyenesen továbbjutott, míg a Hidi, Szőke (alsó kép) kettős redance-re kényszerült - 30 párosnak kellett újratáncolni -. A fiatal magyar páros sikeresen teljesítette ezt a kört, így ők is bejutottak a legjobb 36 közé. A második forduló a verseny végét jelentette mindkét párosunknak, néhány hellyel lemaradtak az elődöntőről, holtversenyben a 28-29. helyet szerezték meg.

hidi balázs, szőke zsuzsanna

A döntőbe két-két román és orosz, valamint egy olasz és egy német páros jutott be. Az Európa-bajnoki címet a német színeket képviselő Maxim Stepanov, Viktoria Konstantinova duó szerezte meg az orosz Vladimir Vasilevich, Uliana Maximkina és a román Paul Moldovan, Cristina Tatar kettős előtt. Utóbbi páros egyébként tavaly a kisteleki Ifjúsági Tíztánc Európa-bajnokságon is a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Ifjúsági Latin Európa-bajnokság (60 induló):
1. Maxim Stepanov, Viktoria Konstantinova (Németország)
2. Vladimir Vasilevich, Uliana Maximkina (Oroszország)
3. Paul Moldovan, Cristina Tatar (Románia)
4. Artem Efanin, Anastasiya Kornilova (Oroszország)
5. Giacomo Lazzarini, Roberta Benedetti (Olaszország)
6. Mihai-Vlad Paraschiv, Diandra-Aniela Illes (Románia)
...
28-29. Hegyes Bertalan, Kis Violetta (Magyarország)
28-29. Hidi Balázs, Szőke Zsuzsanna (Magyarország)

Elkezdődött a Latin Rising Star verseny is a felnőtteknek, itt az első körben 278 páros táncolt. A három magyar induló Bódi Ferenc és Gyurits Diána, Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes valamint Turcsány Gergely és Bendó Csilla az első fordulóból továbbjutott, ott vannak a legjobb 144 között.

(Forrás: WDSF)