Hungarian Dance Open: több mint 300 nevezés érkezett

A TáncSport Magyar Bajnokságok és Hungarian Dance Open második hétvégéjén hat kategóriában avatnak magyar bajnokot és 11 Open versenyszámban hirdetnek győztest Szigetszentmiklóson. A magyar bajnokságokra 64 nevezés, az Openekre 319 nevezés érkezett péntek estig.

A Hungarian Dance Open párosai 23 országból érkeznek az idén, a szomszédos országok táncosain kívül jönnek versenyzők többek között Oroszországból, Belgiumból, Görögországból, Izraelből, Lettországból és Litvániából is. Magyar induló mind a tizenegy Open kategóriában lesz. A legtöbb nevezést az International Latin Openre adták le előzetesen: 64 páros jelezte a részvételét.

Parkettre lép a hétvégén a Senior I. Standard világranglistát vezető, világbajnoki bronzérmes, többszörös magyar bajnok Balogh Csongor és Szabó Anita is, akik az előző két évben megnyerték a Senior I. Standard Opent. Hozzájuk hasonlóan kétszer nyert már Szigetszentmiklóson a Senior III. Standard Openen Kránicz József és Dobó Erika, őket is láthatja a közönség vasárnap. 

2015-ben öt arany, egy ezüst és három bronzérmet, 2016-ban öt arany, négy ezüst és két bronzérmet szereztek a magyar párosok a Hungarian Dance Openen. Reméljük idén is hasonlóan sikeres lesz magyar szempontból a hétvége. 

A Hungarian Dance Open nevezőinek száma kategóriánként:
- Junior II. Latin Open: 26 (ebből 6 magyar nevező)
- Junior II. Standard Open: 18 (4)
- Ifjúsági Latin Open: 43 (20)
- Ifjúsági Standard Open: 34 (8)
- International Latin Open: 64 (23)
- International Standard Open: 53 (13)
- Senior I. Latin Open: 6 (4)
- Senior I. Standard Open: 15 (5)
- Senior II. Latin Open: 13 (2)
- Senior II. Standard Open: 22 (4)
- Senior III. Standard Open: 25 (2)

Szombaton reggel 9 órakor kezdődik a verseny és este fél 11-re ér véget az utolsó eredményhirdetéssel, míg vasárnap délelőtt 10 órától este fél 10-ig szól majd a zene Szigetszentmiklóson, a városi sportcsarnokban.

A hétvége eseményei követhetőek lesznek online a TáncSport Magyar Bajnokságok weboldalán.