Idén is Táncestek a Karmelita udvarban

A Nemzeti Táncszínház ezen a nyáron is kiköltözik a különleges hangulatú, repkénnyel befutott, macskaköves Karmelita udvarba. Július 24-e és augusztus 18-a között  az immár hagyományosan megrendezett nyári táncesteken változatos program várja az érdeklődőket: lesz néptánc, tangó, flamenco és kortárs tánc is a programban. Ám ezúttal nem csak nézni lehet a táncot, hanem művelni is, hiszen több előadás után táncra lehet perdülni a fellépő művészekkel, és el lehet sajátítani különböző táncok alaplépéseit. 

Olyan nagyszerű együtteseket és táncosokat láthatnak a nézők a táncesteken többek között mint a Honvéd Táncszínház, a Varidance, a Duna Művészegyüttes, Lippai Andrea, Kulik Johanna, Josip Bartulovic vagy éppen Santiago Maciel.

A Táncestek a Karmelita udvarban első előadása 2012. július 24-én este 20:30-kor kezdődik. A Budapest Táncszínház Sec/Vizuális hangjegyek című darabja nyitja a nyarat, amelyet egy héttel később is láthatnak az érdeklődők. 

 

A Karmelita udvarról

Az egykori ferences templom a török hódoltság alatti átalakítás után dzsámiként működött. Miután Budát visszafoglalták, a romokat megkapó karmeliták új barokk templomot és rendházat építettek. A rend feloszlatása után a templomból Kempelen Farkas tervei szerint színházat építettek. A megnyitott Várszínház 1787 és 1924 között működött. A templomhoz, illetve a színházhoz épített belső udvar körüli kétemeletes épület egykor a karmeliták kolostora volt. A repkénnyel befutott házfalak között elterülő csendes, macskaköves udvar hangulatos nyugalmas hely.

(Forrás: Nemzeti Táncszínház)